Słaby sezon selerów
2011-03-22 00:00
Przez całą zimę ceny mytych selerów były blokowane przez ceny importu z Holandii. Polski seler trudno się sprzedawał bo np. wiele hipermarketów wolało selery właśnie holenderskie. Nie dopisywał również eksport. Do tego doszły kłopoty z jakością selerów obecnie trafiających na rynek. Choć wydawało się, że warzywa te dobrze zniosły przechowywanie, teraz duża część z nich zaraz po umyciu zaczyna gnić. Co do cen, to są one zróżnicowane. W zależności od wielkości i przede wszystkim jakości, za myte selery płaci się 2,30 – 2,80 zł/kg. Występują też różnice regionalne, taniej jest w Małopolsce.
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Źródło: fresh-market.pl (ms)
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Zobacz więcej: Seler korzeń?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem