"Staliśmy się największymi producentami zielonych szparagów w Europie i drugimi na świecie"
Pierwsze zielone szparagi zaczęły kiełkować w małych ilościach już w styczniu w Granadzie, co jest niezwykle wczesne i jest konsekwencją wiosennych temperatur na początku zimy. Mroźna aura, jaka panuje od połowy stycznia, sparaliżowała wzrost roślin i opóźni zbiory do początku marca. W międzyczasie hiszpańscy importerzy przenoszą się z Peru do Meksyku.
.

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.
Zobacz więcej: Szparagi ?preview=1