VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KAPUSTA
1. Każde opakowanie kapusty głowiastej musi byc opatrzone następującymi szczegółowymiinformacjami, zgrupowanymi na tej samej stronie, naniesionymi w sposób czytelny i trwały oraz widoczny z zewnątrz: A. Identyfikacja Nazwisko i adres podmiotu pakującego i/lub wysyłającego. Te dane można zastąpić: - dla wszystkich opakowań z wyjątkiem opakowań detalicznych zamkniętych, urządowo ustanowionym lub zaakceptowanym kodem firmowym wskazanym w ścisłym powiązaniu z "pakującym i/lub wysyłającym" ( lub równoznaczne skróty), - dla opakowań detalicznych zamkniętych, nazwą i adresem sprzedającego, działającego na terenie Współnoty, wskazanym w ścisłym powiązaniu z oznaczeniem "pakowane dla" lub równoznacznym wskazaniem. W tym przypadku etykieta powinna również zawierac kod podmiotu reprezentującego pakującego i/lub wysyłającego. Podmiot sprzedający podaje wszystkie, uznane przez służby kontrolne, informacje dotyczące znaczeniatego kodu. |
B. Rodzaj produktu
|
C. Pochodzenie produktu
|
D. Specyfikacje handlowe
|
E. Znak kontroli urzędowej ( nieobowiązkowo) 2. Opakowania nie muszą posiadać szczegółowych informacji wymienionych w pkt. 1, jeśli zawierają one opakowania jednostkowe, wyraźnie widoczne z zewnątrz i wszystkie te opakowania posiadają wymagane informacje. Opakowania te nie powinny posiadać żadnych oznaczeń, które mogłyby wprowadzać w błąd. Jeśli opakowania znajdują się na paletach, szczegółowe informacje powinny być podane ma etykiecie umieszczonej w widocznym miejscu, co najmniej z dwóch stron palety. |
Zobacz więcej: Ceny warzyw?preview=1