VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KARCZOCHY
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Cechy identyfikacyjne Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy znak firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu ze znakiem firmowym. B. Nazwa produktu - "Karczochy”, jeśli zawartość nie jest widoczna z zewnątrz, - Nazwa odmiany dla klasy Ekstra, - Jeśli stosowne nazwa odmiany dla karczochów Poivrade lub Bouquet, - Jeśli stosowne nazwa odmiany dla karczochów Spinoso. C. Pochodzenie produktu - Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna. D. Charakterystyka jakości handlowej - Klasa, - Ilość sztuk, - Wielkość (jeśli sortowano według wielkości) wyrażona minimalną i maksymalną średnicą. E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)
Zobacz więcej: Ceny warzyw?preview=1