VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - PIECZARKI
1. Na każdym opakowaniu muszą znaleść się następujące informacje, zgrupowane po tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny i trwały oraz widoczne z zewnątrz. A. Identyfikacja Nazwa (nazwisko) i adres podmiotu pakującego i/lub wysyłającego. Te dane można zastąpić: - dla wszystkich opakowań z wyjątkiem opakowań detalicznych, urządowo ustanowionym lub zaakceptowanym kodem firmowym wskazanym w ścisłym powiązaniu z "pakującym i/lub wysyłającym" ( lub równoznaczne skróty), - dla opakowań detalicznych, nazwą i adresem sprzedającego, działającego na terenie Współnoty, wskazanym w ścisłym powiązaniu z oznaczeniem "pakowane dla" lub równoznacznym wskazaniem. W tym przypadku etykieta powinna również zawierac kod podmiotu reprezentującego pakującego i/lub wysyłającego. Podmiot sprzedający podaje wszystkie, uznane przez służby kontrolne, informacje dotyczące znaczeniatego kodu. B. Rodzaj produktu
C. Pochodzenie produktu
D. Specyfikacje handlowe
E. Znak kontroli urzędowej (fakultatywnie).
| ||
Zobacz więcej: Ceny warzyw?preview=1