VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA- SELRY
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz: A. Cechy identyfikacyjne Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy znak firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu ze znakiem firmowym. B. Nazwa produktu - "Selery naciowe" uzupełnione określeniem "bielone" lub określeniem barwy selerów, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna z zewnątrz. C. Pochodzenie produktu - Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna. D. Charakterystyka jakości handlowej - Klasa,- Wielkość (jeśli sortowano według wielkości) wyrażona określeniami "małe", "średnie" lub "duże",- Liczba sztuk lub jeśli stosowne liczba pęczków. E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)
Zobacz więcej: Ceny warzyw?preview=1