Konsumpcja świeżych produktów wśród Europejczyków spadnie o 10% w 2022 r.
Najnowsze szacunki Freshfel Europe Consumption Monitor sugerują, że średnie spożycie świeżych produktów wśród Europejczyków spadło o 10% w 2022 roku z 364 g na osobę dziennie w 2021 roku. Jest to szczególnie niepokojące, ponieważ jest to znacznie poniżej minimalnego zalecenia WHO wynoszącego 400 g. Te liczby są napędzane przez niski poziom konsumpcji przez najmłodsze pokolenia, które są
.

Eurofresh Distribution jest międzynarodowym liderem w dostarczaniu informacji o dystrybucji i sprzedaży świeżych owoców i warzyw. Przez ponad 22 lata Eurofresh informuje swoich czytelników na całym świecie o najnowszych wiadomościach z tego sektora. Magazyn ma 10 000 prenumeratorów drukowanych i 19 000 prenumeratorów newslettera online (detaliści, importerzy i dostawcy).