Odsłaniając niebieski odcień: naukowcy łamią kod koloru jagód"
Naukowcy z Uniwersytetu w Bristolu odkryli tajemnicę niebieskiego koloru jagód. Niebieski wygląd nie jest spowodowany pigmentem owocu, ale wynika z maleńkich struktur krystalicznych w powłoce woskowej jagód, które odbijają światło, tworząc niebieski odcień. Zjawisko to dotyczy również innych niebieskich produktów spożywczych, takich jak damsony, tarnina i jagody jałowca. Zespół

FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.