Północna Hiszpania: Wioski w La Rioja produkują rocznie 77 tys. ton grzybów
Trzy wioski w La Rioja - północna Hiszpania - są domem dla rozległych, ciemnych, wilgotnych szop uprawnych, które produkują jej 77 000 ton grzybów każdego roku. Prawie połowa hiszpańskich upraw grzybów uprawiana jest w tym regionie. Dzięki temu Hiszpania jest trzecim największym producentem w Europie, za Polską i Holandią.
Pablo Martínez, jest agronomem, który ma siedzibę w Mushroom
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.