Sezon na cytrusy w Peru rozpoczyna się późno, pierwszy szczyt przypada na kwiecień
Peru's citrus season began late as early varieties were a bit slow out of the blocks, while a better season than last year is hoped for. Peruwiańskie Stowarzyszenie Producentów Cytrusów (ProCitrus) ma nadzieję na 4,24% wzrost do 270 000 ton w 2023 roku w porównaniu do 259 000 ton w zeszłym sezonie.
Według Sergio del Castillo, dyrektora generalnego ProCitrus, pomimo wolniejszego początku:
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.