Vidre+ działa na rzecz przedłużenia trwałości pomidorów
Źródła mówią, że próby przeprowadzone z technologią Vidre+ pokazują, że można znacznie opóźnić lub wpłynąć na okres trwałości i ewolucję koloru pomidorów. Badania zdają się wskazywać, że Vidre+ przedłuża okres przydatności do spożycia pomidorów zebranych w stadium koloru 3-5 do 12-18 dni po zbiorze. Było to o całe 4-8 dni dłużej niż w przypadku próbek nietraktowanych, które były zbyt zgniłe, aby kontynuować
.
FreshPlaza jest jedną z najbardziej znanych na swiecie, globalną platformą medialną dla branży owoców i warzyw świeżych, dostarczającą swoim czytelnikom najnowsze informacje o rozwoju rynku i trendach. Zespół pisarzy i redaktorów pozyskuje wiadomości z całego świata, a codziennie wysyłany jest newsletter z dedykowanymi wydaniami dla Ameryki Północnej, Ameryki Łacińskiej, Europy, Azji, Oceanii i Afryki.
FreshPlaza jest po swojej naturze interaktywnym konceptem, który opiera się na udziale swoich czytelników, gdzie czytelnicy są zachęcani do wykorzystania platformy do publikacji bezpłatnych informacji prasowych (500 słów lub mniej) i ogłoszeń o pracę.