Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Enrico Bartolini: "Chrońmy produkcję na małą skalę zagrożoną wyginięciem" #vocidellofrutta

2023-01-24 05:00

Jak w znanym filmie Giuseppe Tornatore, Enrico Bartolini jest Człowiekiem Gwiazd: 12 nagród Michelin wśród wszystkich jego restauracji, z których trzy zostały zdobyte przez restaurację, która nosi jego imię w Mudec w Mediolanie, a które wkrótce zostaną zasilone przez ogród warzywny w budowie w Oltrepò Pavese, jak również zieloną gwiazdę za jego zaangażowanie w zrównoważony rozwój. Wiele odmian owoców i warzyw, choć o wyjątkowej jakości, jest odstawianych ze względu na wielkość, problemy estetyczne. Czy zamiast tego gwiazdkowi szefowie kuchni mogą wspierać tę produkcję, być może od drobnych rolników? Nowoczesny grillowany bakłażan (credits Rossana Brancato)

My szefowie kuchni z pewnością możemy

.

Więcej. Przejdź do artykułu

Freshpointmagazine.it
Freshpointmagazine.it

Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.

Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem