Koper włoski, włoski prymat, który należy zachować
Oto kolejny włoski rekord znany niewielu osobom spoza branży: dotyczy on produkcji kopru włoskiego, którego nasz kraj jest liderem w Unii Europejskiej z około 370 tysiącami ton rocznie, uzyskiwanymi z 17 tysięcy hektarów rozmieszczonych w różnych częściach kraju. Dla kopru włoskiego posiadamy również pierwsze (i jedyne) oznaczenie geograficzne zarejestrowane w UE: ChOG
.
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.