Macé rozszerza swoją ofertę świeżych pesto w wysokim ciśnieniu
W tym roku w Berlinie firma Macè przywiozła kilka nowości przygotowanych w technologii Hpp: "Są to gotowe i nadające się do smarowania pesto, takie jak guacamole, hummus, czerwone pesto i zielone pesto" - wyjaśnia Giorgia Masetti, kierownik eksportu Macè - "ale mamy też wiele innych referencji. Są to świeże produkty stabilizowane pod wysokim ciśnieniem (HPP). Wkładamy tylko pierwszorzędne składniki, świeże i nie
.
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.