Rośnie marnotrawstwo żywności, 4 miliardy obaw o dystrybucję
Dzisiaj, 5 lutego, obchodzimy Krajowy Dzień Zapobiegania Marnowaniu Żywności: Zmniejszenie o połowę marnowania żywności do 2030 r. jest jednym z Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ. Liczby: znacznie więcej żywności marnują konsumenci o niskiej sile nabywczej
Około 17% żywności produkowanej na świecie marnuje się każdego roku w całym łańcuchu żywnościowym. Ogólnie rzecz biorąc

Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.