Zero pozostałości, potrzebna jest kultura
Pomiędzy produktami ekologicznymi i konwencjonalnymi, wielu producentów oferuje również produkty o zerowej pozostałości. Aby zwiększyć widoczność i odrębność tych produktów, L'Insalata dell'Orto dołączyła do Zero Residue, stowarzyszenia, którego celem jest stworzenie systemu. Szeroka gama: sześć referencji wyprodukowanych przez członków Op La Maggiolina Sara Menin
Linia Zero Residue
.
Fresh Point Magazine jest magazynem skierowanym do profesjonalistów rynku owoców i warzyw. Porusza tematy związane z przepływami rynku, od pola do handlu detalicznego, bada oczekiwania rynku oraz promuje jego rozwój z perspektywy śródziemnomorskiej, ale uwzględniając również rynki i produkty z innych krajów.
Magazyn jest dostępny w dwóch językach: angielskim i włoskim. Wydanie cyfrowe, Fresh Point Digital Magazine, jest nowatorską wersją drukowanego Magazynu, która porusza tematy innowacji, promocji, logistyki oraz pakowania.