5. Dzień Technologii Żywności: Koncentracja na gospodarce o obiegu zamkniętym
8 czerwca w Centrum Eksperymentalnym Laimburg odbyła się 5. edycja Dnia Technologii Spożywczych. Firmy, a także zainteresowane strony z sektora przetwórstwa spożywczego mogły zapoznać się z potencjałem i możliwościami zastosowania badań naukowych w dziedzinie technologii żywności. Tegorocznym tematem przewodnim wydarzenia był

Fruchthandel to międzynarodowa firma medialna z siedzibą w Düsseldorfie w Niemczech. Głównym zakresem działalności spółki jest świeże owoce i warzywa - od nasion i produkcji przez wszystkie etapy handlu aż po konsumentów. Korzenie Fruchthandel sięgają 1916 roku, kiedy powstał specjalistyczny magazyn "Früchtehandel", obecnie znany jako "Fruchthandel Magazin". Magazyn ustanowił się jako lider na rynku języka niemieckiego dzięki swojej eksperckiej wiedzy, aktualności i zaangażowaniu w temat owoców i warzyw. Oprócz tygodnikowego "Fruchthandel Magazin", spółka publikuje również specjalne krajowe i tematyczne edycje, roczny przewodnik branżowy i codzienny newsletter "Fruchthandel Newsmail".