Brytyjska branża hotelarska ma trudności z rekrutacją i zatrzymaniem pracowników
Według doniesień prasowych, restauracje, puby i hotele w całej Wielkiej Brytanii mają trudności z pozostaniem otwartymi i oferowaniem swoich zwykłych usług, zwłaszcza tam, gdzie popyt jest sezonowy.
Ciało handlowe UKHospitality twierdzi, że jego członkowie doświadczają wskaźnika wakatów na poziomie 11 procent, a według Office for National Statistics (ONS) w sektorze jest 132 000 nieobsadzonych stanowisk - 48 procent
.

Eurofruit to wiodący magazyn dla nabywców i dostawców świeżych produktów w Europie i na Bliskim Wschodzie.
Globalna sieć redaktorów, reporterów i korespondentów magazynu, publikująca dziesięć numerów rocznie, a także codzienne wiadomości online, zapewnia międzynarodowy handel owocami i warzywami informacjami i analizami, obejmującymi innowacje we wszystkich obszarach działalności.