Imbir: kolejna gwiazda peruwiańskiego eksportu
Peruwiańska żywność wciąż zyskuje na popularności na rynkach międzynarodowych, wyróżniając się jakością i właściwościami odżywczymi. Pośród tej bogatej spiżarni żywności, peruwiański imbir, znany lokalnie jako kion, stał się bohaterem. Uprawiana przez cały rok w regionach Loreto, Junín i Tacna, bulwa ta podbiła
świat.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.