Jedzenie poza domem wróciło do poziomu sprzed pandemii na całym świecie.
Jedzenie poza domem powróciło do poziomu sprzed pandemii na całym świecie, pomimo rosnącej inflacji. Według globalnego raportu Kantar Worldpanel Turning Tables: From dine-in to doorstep - Unlocking the Foodservice frontier, konsumenci decydują się na jedzenie poza domem w restauracjach w połowie przypadków, gdy nie przygotowują posiłków w domu.
Choć Europa jest liderem zmian
, jest to również kraj, w którym liczba osób jedzących w domu rośnie
.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.