Projekt SISTERS dołącza do projektu "Stop Food Waste 2023"
Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa definiuje "marnotrawstwo żywności" jako wyrzucanie jadalnej żywności na poziomie detalicznym i konsumenckim, odróżniając je od "strat żywności", które są zmniejszeniem masy jadalnej żywności na etapach produkcji, po zbiorze i przetwarzaniu w łańcuchu wartości żywności
Marnowanie żywności.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.