Usuwanie chloranów i nadchloranów z wody
Czym są chlorany i nadchlorany?
Obydwie substancje to bezwonne, bezbarwne, nieorganiczne aniony, które są bardzo stabilne w temperaturze pokojowej. Chlorany pochodzą z soli chlorowych otrzymywanych z kwasu chlorowego, natomiast nadchlorany z soli kwasu nadchlorowego.
Jednakże o ile pochodzenie chloranów jest
włącznie z chlorem
, to nadchloran charakteryzuje się bardzo wysoką stabilnością w temperaturze pokojowej.

"Fruit Today" jest cennym źródłem informacji dla branży świeżych produktów. Jego celem jest połączenie producentów owoców z Europy Południowej z europejskimi kanałami dystrybucji i importu. Artykuły pokrywają cały łańcuch wartości handlu owocami i warzywami, a także firmami działającymi w branży. Magazyn ma roczny nakład 5000 egzemplarzy, dystrybuowanych w krajach takich jak Hiszpania, Niemcy, Wielka Brytania, Włochy, Holandia, Francja, Europa Wschodnia, Chile i Peru. Dystrybucja odbywa się poprzez bezpośrednie subskrypcje i bezpłatną dystrybucję na głównych europejskich targach handlowych.