Mniej fast foodów i więcej zrównoważonej żywności - jak zmieniają się wydatki Włochów
W okresie po pandemii Włosi koncentrują się na "jakości" swoich wydatków na żywność i kupują obecnie o 10,5% więcej certyfikowanej zrównoważonej żywności, +7,5% więcej żywności ekologicznej i żywności o zerowym przebiegu, jednocześnie ograniczając żywność wygodną i pakowaną (-5,2%) oraz "śmieciowe jedzenie" (-4,4%).
To tylko niektóre z danych, które pojawiły się podczas obrad 7. forum "Mapa drogowa przyszłości".

Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.