Orsero, ciągłe zaangażowanie w walkę z marnowaniem żywności
Dzisiaj (poniedziałek, 5 lutego, red.) obchodzony jest Krajowy Dzień Zapobiegania Marnowaniu Żywności, wydarzenie stworzone w celu promowania działań i zachowań przydatnych do osiągnięcia Celu 12.3 - zmniejszenia o połowę marnowania żywności do 2030 r. - Celów Zrównoważonego Rozwoju ONZ. Jest to kwestia pilna i priorytetowa: każdego roku na świecie marnuje się około 17% produkowanej żywności.
![Italiafruit.net](/cache/files/ifn---w-150.png)
Italiafruit News to włoski serwis informacyjny dedykowany profesjonalistom z branży owocowo-warzywnej. IFN dostarcza niezwykle wartościowych informacji dla całego łańcucha wartości przemysłu owocowo-warzywnego, od produkcji do dystrybucji i technologii, dostarczając nie tylko bieżące wiadomości, ale także ekskluzywne raporty i analizy dla lepszego zrozumienia branżowych trendów i zmian.