Drożeją szparagi
2013-05-31 08:53
Od początku tego tygodnia, za pęczek trzeba jednak zapłacić nawet 6 złotych. Stosunkowo nagły wzrost cen, spowodowany jest spadkiem temperatur.
Staniała z kolei fasola szparagowa, rzodkiewka i polskie truskawki, choć cena tych ostatnich, z uwagi na niekorzystną pogodę, utrzymuje się nadal na bardzo wysokim poziomie.
W ubiegłym roku, 29 maja, kilogram truskawek kosztował maksymalnie 5 złotych, a oferta była kilkakrotnie większa.
Zobacz więcej: Rzodkiewka ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Krótko o szparagach
2013-05-20 08:41
Roczna produkcja szparagów sięga około 5 tys. ton rocznie i zdecydowana
większość zostaje w Polsce, bo rodacy w końcu zaczęli doceniać zalety tego
warzywa - zwraca uwagę Puls Biznesu. czytaj dalej
większość zostaje w Polsce, bo rodacy w końcu zaczęli doceniać zalety tego
warzywa - zwraca uwagę Puls Biznesu. czytaj dalej
Nieco taniej za fasolkę szparagową
2013-05-17 10:00
Polska fasolka szparagowa dostępna jest na razie w niewielkich ilościach i tylko z upraw ogrzewanych. Ale rynek zanotował już pierwsze spadki jej cen.
czytaj dalej
Polskich szparagów coraz więcej
2013-05-16 09:01
Uwielbiają je Niemcy, ale coraz częściej goszczą też na polskich stołach. Na lubelskim Powiślu rozpoczął się zbiór szparagów - podano w programie "Agrobiznes" w TVP.
czytaj dalej