Polskich szparagów coraz więcej
2013-05-16 09:01
Źródło:
www.fresh-market.pl za:TVP(mt)
Najpierw zbierane są zielone nieco później białe. Wszystkie smakują znakomicie. Plantatorzy cieszą się, że coraz więcej szparagów trafia na krajowy rynek. Mimo, że są nadal uważane są za luksusowe warzywa.
Ten luksus to przede wszystkim cena od 6 do 9 złotych za półkilogramowy pęczek. Szparagi kosztują, ale pracy przy nich jest wiele. Począwszy od zbioru, kończąc na przygotowaniu warzyw do sprzedaży. W tym roku zbiór jest nieco opóźniony. Na lubelskim Powiślu trwa dopiero od kilku dni.
Zobacz więcej: Szparagi ?preview=1
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Niemcy – zebrano pierwsze szparagi
2013-04-15 10:02
Wreszcie, po bardzo długim okresie oczekiwania zebrano pierwsze szparagi z pól niemieckiej Nadrenii.
czytaj dalej
Peruwiańskie awokado i szparagi w Indiach
2012-06-22 09:00
Po 19 - miesięcznych negocjacjach Indie wyraziły zgodę na dostawy awokado oraz szparagów z Peru.
czytaj dalej