Teraz oglądasz:
PL | EN | RU

Korzystaj z serwisu bez ograniczeń - porównuj szczegółowe ceny, czytaj pełne artykuły!

Wykup abonament

Są już szparagi

2014-04-28 10:14
Przed Wielkanocą kosztowały jeszcze kilkanaście złotych za pęczek, teraz są znacznie tańsze, bo plony dzięki pogodzie, są i będą dobre. Sezon właśnie się zaczyna. Dietetycy zachęcają - póki można - jedzmy ich jak najwięcej. O właściwościach szparagów Katarzyna Nowacka.

Jeszcze 10 lat temu szparagi były warzywami eksportowymi. Teraz - trafiają głównie na polskie stoły. Roczna produkcja w Polsce sięga około 5ciu tysięcy ton. Chociaż zdeklarowanymi smakoszami szparagów jeszcze nie jesteśmy.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE