Drugie miejsce w produkcji mrożonek warzywnych
2012-01-02 00:00
Źródło:
fresh-market.pl za profel-europe.eu (ik)
W 2010 r. produkcja mrożonek warzywnych spadła do 428 tys. t. Polska wyprzedza Francję - 385 tys. t i Hiszpanię - 408 tys. t. Ustępuje tylko łącznej produkcji krajów Beneluksu - ponad 915 tys. t. Podane ilości nie obejmują mrożonych pomidorów, ziemniaków i kukurydzy cukrowej.
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem
PODOBNE
Rynek przetworów warzywnych w Polsce
2011-09-09 00:01
W bieżącym sezonie 2011/2012 prognozowana
produkcja przetworów warzywnych w Polsce to około 1075 tys. ton wobec 1035 tys.
ton w poprzednim sezonie. czytaj dalej
produkcja przetworów warzywnych w Polsce to około 1075 tys. ton wobec 1035 tys.
ton w poprzednim sezonie. czytaj dalej
Rośnie popyt na mrożonki
2011-02-07 00:00
Polacy kupują coraz więcej produktów z zamrażarek. W 2011 rroku wydadzą na nie ponad 1,8 mld zł. Najwięcej, niemal 600 mln zł, przeznaczymy w tym roku na mrożone ryby i owoce
czytaj dalej