Znalezione w sieci
Oto kalafior, który zdobył serce szefa kuchni Davide Oldaniego.
2024-12-06 00:00
Kilka miesięcy po uzyskaniu oznaczenia chronionego geograficznie (IGP), kalafior z Piana del Sele zaczyna robić poważnie: komercyjnie została zawarta umowa z Grande Bellezza Italiana, która będzie promować produkt w sieciach handlowych we Włoszech, natomiast pod względem komunikacyjnym wybrano ambasadora.
czytaj dalej
Trasy koncertowe Enjoy Dolce Frutta trwają nadal.
2024-12-06 00:00
Clementiny, winogrona deserowe i nektarynki były głównymi bohaterami pierwszych czterech prezentacji Enjoy Dolce Frutta, trzyletniego projektu skierowanego do konsumentów we Włoszech i Niemczech, z udziałem Op Armonia. Zaangażowane były centra sportowe i plaże. Oferta degustacyjna i.
czytaj dalej
Żniwa jabłek w sezonie 2024/2025 wyglądają świetnie, komentuje Müller Oosthuizen z Ginger Gypsy z regionu Waterberg w prowincji Limpopo. Uważa, że surowy mróz w lipcu, który przyciął plony brzoskwiń i nektarynek o połowę, okazał się błogosławieństwem dla ich sadów jabłoniowych. Wczesne jabłka wyglądają "wybitnie".
czytaj dalej
Kanada: Seminarium internetowe ma na celu pomóc plantatorom w korzystaniu z Ontario's Crop Protection Hub.
2024-12-06 00:00
Nadal nie znasz dobrze Ontario's Crop Protection Hub i chcesz dowiedzieć się więcej na jego temat? Dołącz do Greenhouse Floriculture IPM Specialist oraz specjalisty ds. IPM w szklarniach warzywnych Caray McCreary na żywo w czwartek, 12 grudnia o godzinie 12:00. Ta prezentacja dotyczyć będzie warzyw szklarniowych i...
czytaj dalej
Proexport bada rzeczywistość agronomiczną Egiptu i bierze udział w targach handlowych Food Africa.
2024-12-06 00:00
Z ciągle rosnącą populacją, utrzymującym się wzrostem popytu na produkty spożywcze i rozszerzającym się rynkiem, który obiecuje możliwości rozwoju dla sektorów rolniczych i agroprzemysłowych, Afryka ma szansę stać się kluczowym źródłem i miejscem docelowym światowego handlu owocami i warzywami.
czytaj dalej
Aby osiągnąć hiper-specjalizację w sektorze, należy zainwestować znaczne zasoby. Dokładnie to zrobiła firma F.lli Candiano z siedzibą w Ispicy (Sycylia). We współpracy z firmą Bulltec, firma opracowała technologię dedykowaną wyłącznie do uprawy cukinii.
czytaj dalej
Freshuelva, Stowarzyszenie Producentów i Eksporterów Truskawek z Huelvy, ogłosiło swoją szacunkową powierzchnię na sezon 2025, podkreślając 4% ogólny wzrost powierzchni przeznaczonej pod uprawę jagód w porównaniu z poprzednim rokiem. Ten wzrost wynika z ożywienia w uprawie malin.
czytaj dalej
Nowa dostawa marchwi jest już dostępna.
2024-12-06 00:00
Nowy plon BDA/Dorot Farm na nadchodzący sezon zbiera się w regionie Ameryki Północnej. Firma dostarcza gigantyczne marchewki na rynki, branżę gastronomiczną oraz firmy zajmujące się świeżymi i krojonymi produktami. Dostarcza również marchewki cello w workach po 1lb, 2lb, 3lb i 5lb do dużych sieci detalicznych w regionie północno-wschodnim i w Kanadzie.
czytaj dalej
Broccolo Bimi®, debiutuje w Gdo jako 100% włoski produkt
2024-12-06 00:00
Stworzony przez hodowcę Sakata®, który z powodzeniem wprowadził go na rynek w Hiszpanii, Portugalii, Francji i krajach północnej Europy, włoski brokuł Bimi® rozpoczął niedawno sezon sprzedaży.
czytaj dalej
Trwające wahania cen na ukraińskim rynku cebuli.
2024-12-06 00:00
Po niedawnej podwyżce cen, ceny cebuli hurtowej na Ukrainie ponownie spadły, jak donoszą analitycy EastFruit. Ten trend spadkowy jest głównie spowodowany spadkiem popytu, gdy producenci coraz częściej oferują warzywa średniej i niskiej jakości.
czytaj dalej
"Sinterklaas tworzy szczytowe zapotrzebowanie na mandarynki"
2024-12-06 00:00
W tym okresie roku mandarynki znikają z półek w mgnieniu oka. Ten trend jest widoczny w firmie Fruit At Work zlokalizowanej w Zonhoven, Flandrii, która dostarcza skrzynki z owocami do firm i szkół. "Co roku jestem zdumiony, ile mandarynek obsługujemy, ale w tym roku było trochę trudniej ze względu na...
czytaj dalej
Pizza Hut wprowadza wino pomidorowe
2024-12-06 00:00
Pizza Hut zmienia tradycje świąteczne, wprowadzając limitowaną edycję wina pomidorowego, stworzonego we współpracy z winnicą Just Beyond Paradise Winery z Irvine. To wino, wykonane z dojrzałych pomidorów i przesycone bazylią, dostarcza unikalny profil smakowy przypominający schłodzone białe wino, idealne na.
czytaj dalej
Sezon awokado w Maroku już się rozpoczął z wzrostem produkcji szacowanym na 20-30%, "zgodnie z oczekiwanym wzrostem w hiszpańskich regionach produkcyjnych, takich jak Huelva, Cadiz czy Wspólnota Walencka" - twierdzi Antonio Méndez z firmy Alborán Produce Services. "W
czytaj dalej
czytaj dalej
RedStar wprowadza na rynek pomidory Mayra z wołowiną.
2024-12-06 00:00
Wraz z nadejściem tej zimowej pory roku, RedStar wprowadza do swojej oferty pomidory wołowe pod swoją marką Mayra, które są dostępne przez cały rok. Te wysokiej jakości pomidory są uprawiane w Maroku zimą i w holenderskich szklarniach RedStar latem. Następnie są one pakowane w ich nowoczesnych opakowaniach.
czytaj dalej
Remont w Vertify Zwethlaan postępuje stabilnie.
2024-12-06 00:00
Remont budynku przy ulicy Zwethlaan w Honselersdijk przebiega sprawnie. Po zainstalowaniu nowej stacji transformatorowej i odnowieniu wszystkich szklarni, teraz przyszedł czas na odnowienie elewacji. Menadżer firmy, Cor van Staalduinen, który wcześniej opowiadał szczegółowo o planach remontu, teraz...
czytaj dalej
Ceny wiśni spadają w miarę wzrostu dostaw odmiany Rainier.
2024-12-06 00:00
Ceny cherry chilijskich w tym tygodniu oscylowały, zmieniając się w zależności od ilości i jakości dostaw, a pod koniec tygodnia odnotowano niewielki wzrost. Ogólna cena spadła o około 10% w porównaniu z poprzednimi dwoma tygodniami. Na przykładzie odmiany Santina, klasy 2J i 3J z opakowaniami 2 x 2,5 kg.
czytaj dalej
"Skoncentrowaliśmy się na rynku latynoamerykańskim z greckimi kiwi"
2024-12-06 00:00
Sezon greckich kiwi był w tym roku gorszy z powodu pogody, mówi Apostolos Tsinoglou, właściciel greckiego eksportera owoców Europe Export: "Patrząc na całościowy obraz, widzimy, że ilości kiwi są o dziesięć do piętnastu procent niższe niż w poprzednim sezonie, pomimo że"
czytaj dalej
iSuccosi otrzymali nagrodę Quality Award 2025.
2024-12-06 00:00
Marka iSuccosi potwierdza swoją pozycję jako jedna z ulubionych wśród Włoch soków pomarańczowych, zdobywając również w tym roku prestiżową nagrodę poświęconą jakości - QUALITY AWARD 2025, która doczekała się już dziesiątej edycji. Nagroda QUALITY AWARD jest przyznawana produktom masowego użytku poprzez.
czytaj dalej
Rosnąca produkcja borówek w Chinach stawia wyzwanie przed Peru i Chile na rynkach światowych.
2024-12-06 00:00
Globalny rynek borówki jest świadkiem zmiany związanej z rosnącymi zdolnościami produkcyjnymi Chin. Ten rozwój jest przypisywany zróżnicowanym strefom klimatycznym w tym kraju, co umożliwia wczesne i przedłużone okresy wzrostu. Takie postępy stanowią wyzwanie dla tradycyjnych eksporterów, takich jak.
czytaj dalej
Chile i Chiny podpisały dwa protokoły w ramach dziewiątej edycji Chile Week China, które dalej poszerzą dostęp do chińskiego rynku produktów chilijskich. Jeden z protokołów umożliwia wysyłkę świeżych owoców przez porty i lotniska w krajach trzecich, co zoptymalizuje czasy transferu.
czytaj dalej