Freshpointmagazin.it
Cso Italy Collective w Fruit Logistica z 40 firmami
2024-02-02 00:00
40 współwystawiających się firm, wszystkie zrzeszone w Cso Italy, będzie wystawiać się w Fruit Logistic w przestrzeniach Collettiva Italy, Beauty of Quality, organizowanych przez Fruitimprese, z ważnym udziałem Regionu Kalabrii.
czytaj dalej
czytaj dalej
Cso Italy Collective w Fruit Logistica z 40 firmami
2024-02-02 00:00
40 współwystawiających się firm, wszystkie zrzeszone w Cso Italy, będzie wystawiać się w Fruit Logistic w przestrzeniach Collettiva Italy, Beauty of Quality, organizowanych przez Fruitimprese, z ważnym udziałem Regionu Kalabrii.
czytaj dalej
czytaj dalej
Rok 2024 pełen wiadomości i wydarzeń dla kobiet zajmujących się owocami i warzywami
2024-02-01 00:00
Integracja, równość płci, zapobieganie przemocy wobec kobiet, informowanie i podnoszenie świadomości na temat znaczenia profilaktyki przy stole poprzez spożywanie warzyw. To tylko niektóre z tematów, na których skoncentrują się działania Narodowego Stowarzyszenia Kobiet w 2024 r.
czytaj dalej
czytaj dalej
Marka misSalad staje się społecznością miłośników sałatek
2024-02-01 00:00
MarkamisSalad, firmy L'Insalata dell'Orto z siedzibą w Wenecji Euganejskiej, specjalizującej się w czwartym asortymencie, jest rozszerzana, aby stać się koncepcją stylu życia. Projekt komunikacyjny zostanie zaprezentowany na targach Fruit Logistica (Messe Berlin, 7-9 lutego, hala 4.2, B-02), na stoisku silnie związanym z tematyką
czytaj dalej
czytaj dalej
Marka misSalad staje się społecznością miłośników sałatek
2024-02-01 00:00
MarkamisSalad, firmy L'Insalata dell'Orto z siedzibą w Wenecji Euganejskiej, specjalizującej się w czwartym asortymencie, jest rozszerzana, aby stać się koncepcją stylu życia. Projekt komunikacyjny zostanie zaprezentowany na targach Fruit Logistica (Messe Berlin, 7-9 lutego, hala 4.2, B-02), na stoisku silnie związanym z tematyką
czytaj dalej
czytaj dalej
Bezemisyjny sad Made in Nature rośnie w siłę
2024-02-01 00:00
Bezemisyjny sad Made in Nature, projektu promowanego przez Cso Italy i finansowanego przez Unię Europejską w celu promowania świeżych i przetworzonych ekologicznych owoców i warzyw we Włoszech, Francji, Niemczech i Danii, rozrasta się. W drugim roku posadzono kolejne 90 drzew, aby
czytaj dalej
czytaj dalej
Melinda koncentruje się na rolnictwie regeneracyjnym
2024-01-31 00:00
Wdrażanie praktyk regeneracyjnych. Taki jest cel wieloletniego projektu uruchomionego przez Melindain we współpracy z xFarm Technologies i dss+, firmą zapewniającą specjalistyczne doradztwo w zakresie zrównoważonego rozwoju. Cel: większa wydajność, mniej odpadów i większa ochrona środowiska
czytaj dalej
Polityka UE jest zbyt zielona, rolnicy się buntują
2024-01-31 00:00
Odszedł symbol radykalnej zielonej ideologii, były wiceprzewodniczący Komisji Europejskiej Frans Timmermans, ale wydaje się, że korek pękł. Protest rolników i hodowców, który powoduje zakłócenia w połowie Europy, znalazł pierwszą wspólną mobilizację w czwartek 1 kwietnia.
czytaj dalej
czytaj dalej
Supergreen, nawet piadina jest pochodzenia roślinnego
2024-01-31 00:00
Gama nowych produktów białkowych na bazie roślin stale się powiększa. Pierwsza piadina na bazie roślin, La Supergreen, pojawia się we Włoszech. Limitowana edycja jest wynikiem współpracy między szwajcarską firmą Planted zajmującą się technologią żywności a La Piadineria, pierwszą i największą siecią piadin.
czytaj dalej
czytaj dalej
Joinfruit i Open Baladin: Darmowe kultywowanie przybywa
2024-01-31 00:00
W zakładzie karnym w Cuneo zaprezentowano projekt Liberi di coltivare, kultywujący odrodzenie, realizowany przez Op Joinfruit i Open Baladin Cuneo. Inicjatywa przewiduje uruchomienie działalności rolniczej wewnątrz więzienia. Szansa na reedukację i odrodzenie dla więźniów, mówi
czytaj dalej
czytaj dalej
Powraca inicjatywa Fundacji Airc na rzecz walki z rakiem oraz promowania profilaktyki i wspierania badań. Jak zwykle, ponad 50 dużych marek detalicznych i zorganizowanych dystrybutorów bierze udział w inicjatywie "Czerwone pomarańcze na rzecz badań".
czytaj dalej
czytaj dalej
La Deliziosa, nowe promocje w sklepach w celu ulepszenia sycylijskich produktów ChNP i ChOG
2024-01-30 00:00
Op La Deliziosa zaprezentowała swoje produkty chronionej marki na targach Marcaforte. Szereg propozycji z kontrolowanego, zrównoważonego i wyprodukowanego na Sycylii łańcucha dostaw, jak powiedziała nam kierownik marketingu Sarah Bua. Nie tylko Arancia Rossa Igp
czytaj dalej
Apofruit, mdd muszą skupić się na produktach z wyższej półki
2024-01-30 00:00
Czwarty z rzędu udział Apofruit Italia w targach Marca, gdzie zaprezentowała niektóre ze swoich najbardziej innowacyjnych projektów. Rozmawialiśmy o tym z Mirco Zanellim, dyrektorem handlowym. Opracowanie nowych odmian, aby zaoszczędzić Made in Italy Nowość Dulcis, owoc kiwi włoskiej innowacji
czytaj dalej
Trendy cenowe owoców i warzyw we Włoszech na dzień 29 stycznia
2024-01-30 00:00
Sycylijska kampania Tarocco dobiega końca. Nadchodzą bardziej czerwone odmiany, takie jak pomarańcze Moro, a także blond pomarańcze odmiany Washington Navel. Ostatnie partie popularnych klementynek z południowych Włoch: przybywają późne odmiany, takie jak Hernandina.
czytaj dalej
czytaj dalej
#Repartofresh. Cds (Famila): 50 z 90 dostawców to Sycylijczycy
2024-01-30 00:00
Owoce i warzywa przy wejściu do sklepu lub przy otwarciu strefy świeżości mają strategiczne znaczenie dla komunikowania konsumentom wartości świeżości, sezonowości i terytorialności. Dla Grupy Romano (Cds spa), która od kilku lat prowadzi sklepy na Sycylii
czytaj dalej
czytaj dalej
Wzrost wolumenów jingold, czerwonego i żółtego kiwi
2024-01-29 00:00
Kiwi zwraca się ku nowym kolorom. Jingold podsumowuje trend handlowy kampanii na półkuli północnej, gdzie zauważa silny wzrost owoców Exotic Red o czerwonym miąższu i konsolidację owoców o żółtym miąższu. "Europa została potwierdzona jako główny
czytaj dalej
czytaj dalej
Parma Is, nowe premiery w Hpp dla dań gotowych i sosów
2024-01-29 00:00
Na targach Marca Parma Is, firma z grupy ParmaFood, znana w świecie owoców i warzyw z marki Fresche Idee i stosowania pasteryzacji na zimno Hpp (grupa posiada największy zakład w Europie w Traversetolo, w prowincji Parma), zaprezentowała kilka nowości
czytaj dalej
czytaj dalej
Wielkie włoskie piękno, nowa doskonałość z Pera Mantovana Igp
2024-01-29 00:00
W październiku marka La Grande Bellezza Italiana, sieć skupiająca sześć firm z branży owocowo-warzywnej, obchodziła piątą rocznicę wprowadzenia na rynek nowego produktu, Pera Mantovana Igp, który dołącza do sześciu historycznych Igp ze śledzonej sieci (Clementine del Golfo di Taranto, Mela rossa di Cuneo, Pesca di Verona,
czytaj dalej
czytaj dalej
L'Insalata dell'Orto, skupiamy się na kontroli łańcucha dostaw i zerowym poziomie pozostałości #vocidellortofrutta
2024-01-26 00:00
Od udziału w Marca do Fruit Logistica, L'Insalata dell'Orto prezentuje i wprowadza na rynek kilka nowych produktów. Sara Menin, kierownik ds. projektów i rozwoju w firmie z siedzibą w Wenecji Euganejskiej, opowiada nam o nich. Zacznijmy od Marca, jakie informacje zwrotne otrzymano i jak oceniono nowe propozycje
czytaj dalej
czytaj dalej
Zerbinati inwestuje w zdrowy pojedynczy talerz
2024-01-26 00:00
Nazywa się Gusto&Equilibro-Il mio piatto unico, nowa linia gotowych do spożycia dań warzywnych, ze zbożami i roślinami strączkowymi, wprowadzona przez Zerbinati z okazji Marca 2024. Dwa przepisy: na opakowaniu informacje o wartościach odżywczych i stylu życia Przepis z owsem
czytaj dalej