Italiafruit.net
Wzrost wartości dla łańcucha dostaw cytryn z Etny.
2024-10-16 00:00
Łańcuch dostaw cytrusów z Etny był bohaterem programu telewizyjnego "La Natura dal Campo alla Tavola", który został wyemitowany w ostatnich dniach na krajowej antenie 7Gold, w ramach cyklu "La natura dal campo alla tavola" (kliknij tutaj, aby obejrzeć odcinek).
czytaj dalej
Orogel przynosi innowację na stół.
2024-10-15 00:00
Wśród bohaterów C’è+Gusto, wydarzenia poświęconego świecie jedzenia i doskonałościom made in Italy, które odbyło się 12 i 13 października w Bolonii, nie mogło zabraknąć Orogel, specjalisty w dziedzinie mrożonych świeżych warzyw. W centrum dwudniowego wydarzenia skupionego na doskonałych składnikach było...
czytaj dalej
Zerbinati jest bohaterem piątej edycji wydarzenia "Otwarte fabryki".
2024-10-15 00:00
Zerbinati, wiodąca firma we Włoszech w produkcji sałatek, świeżych warzyw i gotowych dań do spożycia, dołącza do piątej edycji "Otwartych Fabryk Piemontu", inicjatywy Regionu Piemont, która umożliwia szerokiej publiczności zwiedzenie aż 140 zakładów w całym.
czytaj dalej
Pozytywny wrzesień w detalicznym handlu detalicznym: wzrost o 1,2% wolumenu i niska inflacja.
2024-10-15 00:00
Wrzesień oznacza pozytywny trend sprzedaży dla włoskiego sektora detalicznego spożywczego. Jednakże, wśród głównych kategorii produktów, warzywa są jedyną, które zanotowały wzrost. Pod względem geograficznym, północny wschód oraz przede wszystkim południe wykazują znaczący wzrost. Obserwuje się stałe przesuwanie udziałów w rynku.
czytaj dalej
Spreafico, rusza nowa kampania gruszek Fred.
2024-10-15 00:00
Od ponad 50 lat świat gruszek jest częścią DNA firmy Spreafico Francesco & F.lli, a w tym roku ruszyła kampania gruszek Fred, innowacyjnej odmiany, która stanowi przełomowy moment dla włoskiego sektora uprawy gruszek.
czytaj dalej
Ziemniak z Bolonii Dop, kampania zaczyna się od dobrego kroku
2024-10-15 00:00
Wysoka jakość, wydajność na hektar wyższa niż w dwóch poprzednich latach, lekki wzrost powierzchni upraw: kampania Konsorcjum Ochrony Ziemniaka z Bologni DOP rozpoczęła się dobrze i z optymizmem patrzy na sezon jesienno-zimowy.
czytaj dalej
Czerwona Pasja, początek nowej historii miłosnej dla czerwonego kiwi z czerwoną pulpą
2024-10-15 00:00
"Przeciągnij, zamknij oczy, spróbuj. Jak dużą siłę ma jego słodycz. Ma czerwone serce i aromatyczne nuty tropikalne. Red Passion to początek nowej miłości, tej do kiwi o czerwonym miąższu, skarbie słodkości. Red Passion®, poczuj pasję."
czytaj dalej
Podsumujmy analizę dotyczącą przebiegu kampanii melonowej, analizując trudności, z jakimi borykał się świat produkcji po dokładnym zbadaniu dynamiki konsumpcji (kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej).
czytaj dalej
Istnieją białe fasole, których smak przypomina smak lody waniliowej, stąd ich nazwa: fasole lodowe. Te tropikalne owoce - jak podaje fruitgourmet.it - należą do rośliny Inga edulis i występują w długich strąkach.
czytaj dalej
Datterino®: terenowość - kluczowy czynnik dla konsumenta
2024-10-15 00:00
Projekt Pan Datterino, opracowany przez firmę Bayer poprzez dział nasion Warzywa, powstał z celem zaspokojenia rosnącego popytu na jakość ze strony konsumentów, poprzez jedną z najczęściej stosowanych w kuchni włoskiej: pomidora datterino.
czytaj dalej
Zespri zwraca się do producentów o rozszerzenie swojej działalności na półkuli północnej.
2024-10-15 00:00
W przyszłym miesiącu, najprawdopodobniej Zespri przedstawi pod głosowanie wśród zrzeszonych producentów z Nowej Zelandii rozwój kolejnych 2 500 hektarów kiwi we Włoszech, Francji, Grecji, Korei Południowej i Japonii. Jak podaje NZ Herald, firma potrzebuje uzyskać poparcie.
czytaj dalej
L'Insalata dell'Orto, firma wiodąca na rynku sałatek IV generacji i główny producent jadalnych kwiatów w Europie, nadal inwestuje w zerowy odpad w ramach swoich projektów zrównoważonego rozwoju. Po zakończeniu roku 2023 z dwucyfrowym postępem, oraz mając
czytaj dalej
Różowy jabłko z Sibillini, jedna z najstarszych i charakterystycznych odmian z regionu Marche, jest obecnie zbierane, ale produkcja spadła o 40% w porównaniu z ubiegłym rokiem. Główną przyczyną tego jest skrajne upały zeszłego roku, które zostały następnie zastąpione obfitymi opadami deszczu.
czytaj dalej
Opowiem Wam o sukcesie targów Fruit Attraction.
2024-10-14 00:00
Po osiągnięciu szesnastej edycji, sukces targów Fruit Attraction jest uznawany przez cały światowy sektor owocowo-warzywny, pomimo że jest najmłodszym z międzynarodowych wydarzeń branżowych.
czytaj dalej
Winogrona: tradycyjne odmiany nie ustępują miejsca
2024-10-14 00:00
W przejściu między wrześniem a październikiem winogrona deserowe bez wątpienia stanowią jeden z kluczowych produktów w supermarketach. Te dwa miesiące samodzielnie przyczyniają się do ponad połowy rocznej sprzedaży w kategorii, osiągając szczytowe wartości odsetka w wysokości 8-9% w departamencie.
czytaj dalej
Pożegnanie z Marcelem Muttim, wszechstronnym przedsiębiorcą w branży konserw pomidorowych.
2024-10-14 00:00
Pożegnanie z Marcello Mutti, wybitnym przemysłowcem w branży konserw pomidorowych, ojcem obecnego dyrektora generalnego grupy z Parmy, Francesco Mutti.
czytaj dalej
Fruit Attraction prezentuje nagrody Innovation Hub Awards.
2024-10-14 00:00
W sumie dziewięć produktów i usług z sektora owocowo-warzywnego wzięło udział w konkursie Innovation Hub Awards podczas ostatniej edycji Fruit Attraction, prezentując swoje kandydatury. Jury, w skład którego wchodziła Ana Díaz Pérez, Wicedyrektor Generalny ds. Jakości i Zrównoważonego Rozwoju Żywności.
czytaj dalej
Marki Mele i Vog stawiają konsumenta w centrum uwagi.
2024-10-14 00:00
Pomyślne marki, marki zdobywające uznanie wśród konsumentów i marki gotowe do zdobycia nowych publiczności z silnymi i charakterystycznymi tożsamościami: cała oferta VOG – Dom jabłek, zdolna do stawienia czoła wyzwaniom rynków, została zaprezentowana od 8 do 10 października na targach Fruit.
czytaj dalej
Podnieść postrzeganą wartość powszechnie używanego produktu, takiego jak jabłko, jest już samo w sobie trudne, a tym bardziej jeśli wyzwaniem jest najbardziej popularna odmiana we Włoszech: Golden Delicious. To zadanie nie przeraża Melindy, która, będąc świadoma swoich "obowiązków"
czytaj dalej
Vip, prawdziwa jesień z najwyższą jakością i wystarczającą ilością.
2024-10-14 00:00
To specjalne targi, które odbywają się właśnie w momencie, gdy sezon jabłkowy nabiera tempa, dając Vip Val Venosta możliwość prezentacji głównych odmian i wykorzystania ważnych okazji handlowych. Tak komentuje dyrektor sprzedaży Joachim Rabensteiner targi Fruit.
czytaj dalej