Znalezione w sieci
W Hiszpanii wolumen eksportu owoców i warzyw spada (-6% wolumenu w 2023 r.), a Federacja Eksporterów Fepex wskazuje na "bolący punkt" kategorii owoców, która odnotowała -7,7% eksportu w porównaniu do 2022 r., osiągając łącznie 6,2 mln ton. Przy
czytaj dalej
czytaj dalej
Czy karczochy wydzielają gaz?
2024-03-18 00:00
Jakie gazy są powodowane przez niektóre pokarmy? czytaj dalej
Sole 365 (Selex) otrzymuje nagrodę CX Store Award za owoce i warzywa
2024-03-18 00:00
Trzeci rok z rzędu Sole365 otrzymał nagrodę CX Store Award dla najlepszego działu owoców i warzyw, którą odebrał Antonio Apuzzo, CEO AP Commerciale (Megamark-Selex) podczas ceremonii wręczenia nagród. Nagroda jest wynikiem ankiety przeprowadzonej przez
czytaj dalej
czytaj dalej
57,5% Włochów decyduje o znaku na podstawie owoców i warzyw.
2024-03-18 00:00
Badanie CX Store to coroczna ankieta przeprowadzana na próbie 17 647 gospodarstw domowych reprezentatywnych dla 25,7 miliona gospodarstw domowych zamieszkałych we Włoszech. Próba, która zapewnia niezwykle drobną ziarnistość danych w stosunku 1 do 1,400/1,500 mieszkańców. Są to
czytaj dalej
czytaj dalej
Pomarańcza z Walencji staje się bohaterem Fallas 2024
2024-03-18 00:00
Podczas wydarzenia, falleras mayores Walencji, María Estela Arlandis i Marina García oraz przewodniczący Diputación de Valencia, Vicent Mompó, chcieli zostać sfotografowani z […]
Fallas of Valencia, María Estela Arlandis i Marina García oraz przewodniczący Diputación de Valencia, Vicent Mompó, chcieli zostać sfotografowani z […]
czytaj dalej
Makijaż z owocami i warzywami, nowy trend w Tik Tok
2024-03-18 00:00
Jak donosi fanpage.it, w mediach społecznościowych, w szczególności na Tik Tok, dedykowanym młodszemu pokoleniu, po raz kolejny modne są owoce i warzywa, tym razem w makijażu. Po obejrzeniu kategorii paradującej na wybiegach Paryskiego Tygodnia Mody, z odniesieniami w sukienkach
czytaj dalej
czytaj dalej
Pigułki towarowe: orzechy włoskie i pomidory przetwórcze
2024-03-18 00:00
Podkreślenie trendów rynkowych dwóch głównych towarów rolno-spożywczych, takich jak orzechy włoskie i pomidory przetwórcze, przez Aretè.
czytaj dalej
Insuperable wprowadza na rynek tuńczyka na bazie roślin
2024-03-18 00:00
Rośnie oferta warzywnych "ryb", nowej granicy opartej na roślinach. Insuperabile, historyczna marka konserw rybnych, wchodzi do sektora z pierwszą wegańską referencją, Trancetti al gusto mare, alternatywą dla tuńczyka w puszce. Czysta etykieta
czytaj dalej
Grupa kontaktowa ds. czosnku, złożona z przedstawicieli francuskiego, włoskiego i hiszpańskiego sektora czosnku oraz ich administracji, spotkała się w Rovigo (Włochy), aby przeanalizować prognozy na tegoroczny sezon, które wskazują na gwałtowne zmniejszenie powierzchni upraw czosnku.
czytaj dalej
czytaj dalej
Andaluzja intensyfikuje plan ponownego etykietowania owoców i warzyw oraz kontroli identyfikowalności.
2024-03-18 00:00
Regionalne Ministerstwo Rolnictwa, Rybołówstwa, Wody i Rozwoju Obszarów Wiejskich ma zintensyfikować specjalny plan kontroli ponownego etykietowania i identyfikowalności, który obowiązuje w Andaluzji od […]
czytaj dalej
Insuperable wprowadza na rynek tuńczyka na bazie roślin
2024-03-18 00:00
Rośnie oferta warzywnych "ryb", nowej granicy opartej na roślinach. Insuperabile, historyczna marka konserw rybnych, wchodzi do sektora z pierwszą wegańską referencją, Trancetti al gusto mare, alternatywą dla tuńczyka w puszce. Czysta etykieta
czytaj dalej
Peach of Verona PGI: fakty są dostępne
2024-03-18 00:00
26 800 kilogramów brzoskwiń ChOG z Werony sprzedanych w jednym supermarkecie w ciągu miesiąca, co odpowiada 216 paczkom dziennie. Znaczące liczby, zilustrowane licznym uczestnikom podczas spotkania "Pesca di Verona IGP, A value for the territory - Il tempo del fare", które odbyło się w dniach
czytaj dalej
czytaj dalej
Envy™, doświadczenie sensoryczne wykraczające poza owoce i warzywa
2024-03-18 00:00
To nie jabłko, to doświadczenie: dlatego envy™ wie, jak opuścić dział owoców i warzyw, aby zaangażować zmysły konsumentów w całym sklepie. Potwierdza to innowacyjna kampania sklepowa, która w styczniu pozycjonowała specjalność premium konsorcjów VOG i VIP w dziale owoców i warzyw.
czytaj dalej
czytaj dalej
Sole 365 (Selex) otrzymuje nagrodę CX Store Award za owoce i warzywa
2024-03-18 00:00
Trzeci rok z rzędu Sole365 otrzymał nagrodę CX Store Award dla najlepszego działu owoców i warzyw, którą odebrał Antonio Apuzzo, CEO AP Commerciale (Megamark-Selex) podczas ceremonii wręczenia nagród. Nagroda jest wynikiem ankiety przeprowadzonej przez
czytaj dalej
czytaj dalej
Pure Red, dobry pierwszy dla marki OP Esperidio
2024-03-18 00:00
Sycylijska kampania owoców cytrusowych, pośród wzlotów i upadków, postępuje w szybkim tempie. IFN zagłębił się w szczegóły sezonu z OP Esperidio, kluczowym graczem w sektorze.
czytaj dalej
Ramadan zwiększa sprzedaż daktyli Bahri
2024-03-16 00:00
Ramadan doprowadził do wzrostu popytu na świeże peruwiańskie daktyle Bahri w Yex. Holenderski importer otrzymywał te daktyle za pośrednictwem frachtu lotniczego przez ostatnie dwa tygodnie, a pierwsze dostawy morskie z Peru wkrótce się rozpoczną, informuje FreshPlaza.
czytaj dalej
Nowy projekt ma na celu poprawę jakości norweskich gruszek
2024-03-15 13:00
Największy norweski detalista NorgesGruppen chce pomóc konsumentom w spożywaniu większej ilości krajowych owoców i warzyw.
czytaj dalej
Południowoafrykańskie awokado trafia do Europy
2024-03-15 12:00
Pierwsze w tym sezonie kontenery południowoafrykańskich awokado przeznaczonych do UE i Wielkiej Brytanii dotrą do portów w przyszłym tygodniu.
czytaj dalej
Cebula - najczęściej zbierane warzywo w Dolnej Saksonii
2024-03-15 12:00
Podczas gdy uprawa szparagów w Dolnej Saksonii nadal spada, uprawa cebuli nadal zyskuje na znaczeniu. W porównaniu do poprzedniego roku, całkowita ilość zebranych warzyw wzrosła o 11%, podczas gdy wielkość powierzchni upraw warzyw w Dolnej Saksonii wzrosła o 11%.
czytaj dalej
czytaj dalej
Turyngia: w 2023 r. wyprodukowano 2 500 ton grzybów jadalnych
2024-03-15 12:00
Dzięki wielokrotnemu wykorzystaniu tych obszarów w 2023 r. wyprodukowano około 2 500 ton grzybów jadalnych na łącznej powierzchni 142 000 metrów kwadratowych. Oprócz pieczarek uprawiano również grzyby shiitake i boczniaki. We wszystkich gospodarstwach uprawa była wyłącznie konwencjonalna.
czytaj dalej