Fruittoday
Hijolusa inwestuje w modernizację i innowacje
2023-04-11 00:00
Przedsiębiorstwo Patatas Hijolusa, znajdujące się w León, od ponad 7 lat wdraża w swoim zakładzie przemysłowym najnowocześniejsze technologie, aby osiągnąć maksymalną optymalizację procesu produkcyjnego. W ten sposób udało się jej zaoferować produkt wysokiej jakości z efektywnością, wydajnością i
czytaj dalej
czytaj dalej
Oczekiwanie na publikację w BOE zmniejszenia modułów rolniczych
2023-04-11 00:00
Dzisiaj upływa termin składania deklaracji podatkowej IRPF 2022 online, a następnie można ją złożyć telefonicznie i osobiście. Z tego powodu, po oficjalnym rozpoczęciu kampanii na rzecz podatku dochodowego, Stowarzyszenie Rolników Walencji (AVA-ASAJA) zwraca się do Ministerstwa o.
czytaj dalej
czytaj dalej
Royal rozpoczyna sezon owoców pestkowych z lekkim opóźnieniem
2023-04-11 00:00
Jednak sucha i gorąca pogoda w marcu pozwoliła produktowi dojrzeć do optymalnej dojrzałości i obecnie jest to idealny moment na rozpoczęcie zbiorów.
czytaj dalej
Obecny sezon owoców miękkich, jeden z najbardziej skomplikowanych
2023-04-11 00:00
W wywiadzie dla Europa Press, Sanz wyjaśnił, że był to jeden z "najbardziej skomplikowanych sezonów w pamięci", "zwłaszcza ze względu na suszę i nowe przepisy dotyczące produktów fitosanitarnych".
czytaj dalej
Huelva produkuje 98% jagód w Hiszpanii i prawie 30% w UE.
2023-04-11 00:00
Produkcja truskawek w regionie Huelva podlegała ciągłej dywersyfikacji, włączając do produkcji nowe uprawy i osiągając łączną powierzchnię ponad 6 295 hektarów. Podobnie, czerwone owoce z Huelvy mają duże znaczenie międzynarodowe:
czytaj dalej
czytaj dalej
Według badań przeprowadzonych przez ASAJA-Almeria, zmniejszenie powierzchni uprawy arbuzów, których pierwsze owoce z tego województwa trafiają już na rynek, jest powszechne we wszystkich rejonach upraw.
czytaj dalej
Produkty lokalne narzędziem marketingowym
2023-04-11 00:00
Czy to z powodu tego, czego doświadczyliśmy, czy też dlatego, że handel detaliczny zawsze ewoluuje i wymyśla się na nowo, w tym artykule zwracam uwagę na dwie inicjatywy, które zostały uruchomione w Wielkiej Brytanii, oparte na lokalnych produktach.
czytaj dalej
Susza powoduje bezprecedensowy kryzys w sektorze rolniczym
2023-04-11 00:00
Marzec 2023 r. przeszedł już do historii jako drugi najcieplejszy i najsuchszy miesiąc XXI w. w Hiszpanii, a trzeci najcieplejszy od czasu rozpoczęcia rejestrów w 1961 r. - wynika z najnowszego bilansu klimatycznego Państwowej Agencji Meteorologicznej (Aemet).
czytaj dalej
En su 15 aniversario Fruit Attraction crece
2023-04-11 00:00
Mając sześć miesięcy do końca, Fruit Attraction 2023 potwierdziło udział ponad 90% zeszłorocznych wystawców. Na swoje 15-lecie, które odbędzie się od 3 do 5 października w Madrycie, organizacja spodziewa się przekroczyć swoje liczby i odnotować najwyższy i najbardziej znaczący udział wszystkich wystawców.
czytaj dalej
czytaj dalej
Czy wiśnia ma witaminę C?
2023-04-11 00:00
Witamina C jest niezbędnym składnikiem odżywczym dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Jest ważna dla wzmocnienia układu odpornościowego, wchłaniania żelaza, tworzenia kolagenu w celu utrzymania integralności skóry i wiele innych. Na szczęście czereśnie zawierają również ilości
czytaj dalej
czytaj dalej
Identyfikowalność żywności jest priorytetem dla przemysłu spożywczego, a narzędzie to ułatwia zachowanie zgodności z przepisami, kontroluje koszty i chroni bezpieczeństwo żywności, jednocześnie poświadczając dane. Ponadto społeczeństwo wymaga od firm rolno-spożywczych
czytaj dalej
czytaj dalej
Producenci otrzymali o 25% więcej w 2022 r.
2023-04-11 00:00
W Dzienniku Urzędowym Państwa (BOE) został opublikowany raport Ministerstwa Rolnictwa, Rybołówstwa i Żywności (MAPA), w którym wymieniono ceny otrzymane przez producentów rolnych w 2022 roku. Według tego raportu, ceny te wzrosły o 23,68% w przypadku następujących produktów
czytaj dalej
czytaj dalej
Firma Natural Fruit Company zaangażowała się w fotowoltaiczną samokonsumpcję z Ekhi w Alzira w Walencji.
2023-04-11 00:00
Wśród tych celów jest zmniejszenie śladu węglowego, dla którego skupiają się na oszczędności energii. W ostatnim sezonie firmie udało się zaplanować bardziej efektywne wykorzystanie zasobów wspierających produkcję i sprzedaż owoców cytrusowych.
czytaj dalej
czytaj dalej
Fresón de Palos świętuje 100-lecie Disneya
2023-04-10 00:00
Fresón de Palos świętuje 100 lat Disneya dzięki nowej linii opakowań, na których widnieją różne postaci z filmów Disneya i Pixara. Fresón de Palos po raz kolejny będzie promować nawyki zdrowego stylu życia, zachęcając dzieci do jedzenia owoców i uprawiania sportu. Na stronie
czytaj dalej
czytaj dalej
HM.CLAUSE uruchamia nowy dział informacyjny
2023-04-10 00:00
HM.CLAUSE przedstawia EL CAMPO HABLA DE... nowy dział informacji, w którym zebrane są świadectwa i doświadczenia wiejskiej społeczności Almerii, dając głos i pokazując twarz jej bohaterom.
czytaj dalej
Spadek sprzedaży na pierwszych rynkach f&h w UE
2023-04-10 00:00
Hiszpański eksport świeżych owoców i warzyw w styczniu wyniósł 938 451 ton, czyli 82 proc. całości, o wartości 1 319 mln euro. Poza UE wyeksportowano 210 349 ton o wartości 326,6 mln euro.
czytaj dalej
Francisco Góngora żegna się z Hortyfrutą
2023-04-10 00:00
Międzyzawodowa Organizacja Owoców i Warzyw Andaluzji, HORTYFRUTA, odbyła swoje XVI Zwyczajne Zgromadzenie Ogólne, które stało się bardzo emocjonalnym wydarzeniem po ogłoszeniu odejścia Francisco Góngora Cañizares, który był jej maksymalnym przedstawicielem przez 12 lat.
czytaj dalej
czytaj dalej
COPISI odwiedza TROPS i La Mayora
2023-04-10 00:00
W ramach programu działań na rzecz równości zorganizowanego przez Cooperativa San Isidro Labrador, S.C.A. (COPISI), 13 jej członków pojechało do Malagi, aby zwiedzić obiekty spółdzielni TROPS oraz Stację Eksperymentalną La Mayora. Celem COPISI, czyli
czytaj dalej
czytaj dalej
Naturplas wprowadza na rynek Agroclima Adapt specjalną dla zapylaczy
2023-04-10 00:00
Naturplás jest zanurzony w wykorzystaniu alternatywnych i specyficznych materiałów, które mogą przedłużyć okres użytkowania pokryć szklarniowych i poprawić ich odporność. "W ten sposób przyczyniamy się do zmniejszenia śladu plastikowego, wchodząc w gospodarkę cyrkularną i zmniejszając ilość plastiku używanego w szklarni.
czytaj dalej
czytaj dalej
Z wynikiem odpowiednio 193 000 i 227 000 ton, Włochy i Francja są dwoma największymi producentami jabłek ekologicznych w Unii Europejskiej, co stanowi 64% z 658 000 ton produkcji europejskiej.
czytaj dalej