Fruittoday
Produkty i kuchnia z Almerii, głównymi bohaterami na FITUR (Międzynarodowej Wystawie Turystyki)
Banany Bonnysa zyskują wyższą ocenę w konkursie Smak Roku 2025.
Księżniczka Amandine® otrzymuje nagrodę Smaku Roku 2025.
Ziemniak Princesa Amandine® po raz czwarty z rzędu zdobył nagrodę „Smak Roku 2025”. Nagroda ta jest rezultatem oceny, którą konsumenci dokonali
czytaj dalejPantani, pewny sukces bez gwiazdy
Anecoop prezentuje Red Bouquet
Gruszka z Rincón de Soto, Smak Roku 2025
Gruszki z Rincón de Soto, otrzymując to wyróżnienie po raz czwarty z rzędu,
czytaj dalejKampania „obiecująca” z awokado o wadze ponad 70 000 ton
Dobre perspektywy dla firm w sektorze w 2025 roku.
Nowości w sałacie od Vilmorin-Mikado.
Pomidorek Cherry Lobello od Caparrós, Smak Roku 2025
Pomidorek koktajlowy odmiany Lobello firmy Caparrós odniósł sukces kolejny raz, zdobywając po raz siódmy z rzędu nagrodę Smak Roku 2025, potwierdzając tym samym wysiłek i zaangażowanie
czytaj dalejMaroko jest głównym dostawcą na krajowym rynku, osiągając 801 milionów euro do października 2024 roku, co oznacza wzrost o 13% w porównaniu do tego samego okresu poprzedniego roku. Na drugim miejscu jest Peru z kwotą 501 milionów euro (+22%), a trzecie miejsce zajmuje
czytaj dalejNa gorąco: II Kongres Rolnictwa z Celem na temat pomidorów
Cooperativa La Palma i Cajamar organizują 2. Kongres Rolnictwa z Celem, tym razem poświęcony Pomidorowi, który odbędzie się 31 stycznia. Jest to otwarte wydarzenie, które zgromadzi ekspertów ds. uprawy pomidorów, a termin rejestracji już minął.
czytaj dalejPrzedsiębiorstwo sadownicze Fructícola Empordá zwiększy produkcję odmiany jabłka Tessa pięciokrotnie.
Unia Europejska to główny odbiorca hiszpańskiej eksportowanej produkcji warzyw i owoców, odpowiadający za 84% całkowitej wartości.
Eksport hiszpańskich warzyw i owoców do UE wyniósł 8,3 miliona ton i 11 626 milionów euro w ciągu pierwszych dziesięciu miesięcy 2024 roku, co stanowiło 84% eksportowanej w tym okresie objętości, która wyniosła 9,8 miliona ton, oraz 81% wartości
czytaj dalej