Ceny warzyw
Brokuły
0000-00-00 00:00
Brokuły (Brassica oleracea L. var botrytis L. subvar. asparagoides Lam) rodzina Cruciferae.
Brokuł był znany wcześniej niż kalafior. Różni się od niego m.in. wyższym głąbem czytaj dalej
Brokuł był znany wcześniej niż kalafior. Różni się od niego m.in. wyższym głąbem czytaj dalej
Tanieje kapusta wczesna
0000-00-00 00:00
Ceny wczesnej kapusty na rynku podlaskim ciągle spadają. Obecnie jest ona sprzedawana po 1,50-1,70 zł/szt. Już teraz ceny są o około 0,30-0,50 zł/szt. niższe, niż w ubiegłym
czytaj dalej
Szpinak warzywny
0000-00-00 00:00
Spinacia oleracea L. - gatunek uprawiany z rodziny komosowatych. Szpinak warzywny jest uprawiany i spożywany jako warzywo. Roślina pochodzi z terenów dawnej Persji, gdzie była uprawiana
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
Dla sałat i endywii, które nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości:
czytaj dalej
Groch w strąkach
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla grochu w strąkach zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (WE) Nr 532/2001 z dnia 16 marca 2001 r.
Uwzględniono zmiany do standardu
czytaj dalej
Polecane odmiany
0000-00-00 00:00
Seler korzeniowy "Edward"
Odmiana o bardzo kształtnych zgrubieniach korzeniowych i nisko osadzonych korzeniach bocznych. Dobrze plonuje. Miąższ biały, aromatyczny, nie czytaj dalej
Odmiana o bardzo kształtnych zgrubieniach korzeniowych i nisko osadzonych korzeniach bocznych. Dobrze plonuje. Miąższ biały, aromatyczny, nie czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu sałaty i endywie powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości i wielkości. Jednakże,
czytaj dalej
Będzie mniej buraków?
0000-00-00 00:00
Cena buraków na średnim poziomie 1 zł/kg nie utrzymała się zbyt długo, bo tylko około tygodnia. W czwartek cena ta spadła do 0,88 zł/kg.
Widać więc, że obawy, iż buraka może
czytaj dalej
Centrum Polski – ceny się trzymają
0000-00-00 00:00
Jak wygląda sytuacja na hurtowym rynku pomidorów i ogórków w centrum kraju?
czytaj dalej
Kapusta
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
Cykoria
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla cykorii sałatowej zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (EWG) Nr 2213/83 z dnia 28 lipca 1983 r.
Uwzględniono zmiany do standardu wprowadzone
czytaj dalej
Kalafiory
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są standardach
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Celem normy jest określenie wymagań jakościowych dla kapusty głowiastej po jej przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania minimalne
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
1. Na każdym opakowaniu muszą znaleść się następujące informacje, zgrupowane po tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny i trwały oraz widoczne z
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - SZPINAK
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Cechy identyfikacyjne
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Wielkość określa się według masy sztuki. Minimalna wielkość to 350 gramów na sztukę.
Masa najcięższej główki w każdym opakowaniu nie może przekraczać dwukrotnej masy
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - CYKORIA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu cykoria powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości. Widoczna w opakowaniu część cykorii
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - MARCHEW
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu lub w obrębie partii luzem marchew powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu, jakości i wielkości
czytaj dalej
Fasola szparagowa do przetwórstwa
0000-00-00 00:00
W ubiegłym roku ceny skupu zielonej fasoli szparagowej do przetwórstwa były wyjątkowo niskie - najniższe w ostatnich pięciu latach - i wynosiły średnio w całym sezonie ok.
czytaj dalej
Kukurydza
0000-00-00 00:00
Kukurydza jest ciepłolubną rośliną jednoroczną, mogącą dorastać do ponad metra wysokości. Jest cennym źródłem selenu, witaminy E, b-karotenu, może być stosowana w diecie
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/