Ceny warzyw
Freshfel otwiera konsultacje publiczne w sprawie PEFCR
Ceny białej kapusty nadal buksują w miejscu
Holandia - gracze na rynku cebuli mają poczucie dramatyzmu sytuacji
Innowacja jest głównym celem strategii szparagowej Ramiro Arnedo
Nowe odmiany szparagów od Limgroup, których dystrybucją zarządza Ramiro Arnedo, to w przypadku szparagów zielonych Donalin, który jest bardzo produktywny i ma duże kalibry, a w przypadku szparagów białych Herkolim i Maxlim. Te […]
"Niszowe pomidory premium teraz w naszym asortymencie"
czytaj dalej
Miguel Fernández, Bejo: "Wyniki nowych odmian są obiecujące".
W kontekście braku wody, Miguel Fernández, kierownik ds. rozwoju upraw Bejo w Granadzie i Maladze, wyjaśnia, że plantacje szparagów są również dotknięte […]
W kontekście braku wody, Miguel Fernández, kierownik ds. rozwoju upraw Bejo w Granadzie i Maladze, wyjaśnia, że plantacje szparagów są również dotknięte […]
czytaj dalej
W sumie 15 spółdzielni w prowincji Granada rozpoczęło sezon zielonych szparagów z dobrymi prognozami produkcji dzięki niedawnym deszczom. Spółdzielnie, które […]
czytaj dalej"Przejście na lokalne pomidory w związku ze spadkiem jakości hiszpańskich produktów"
czytaj dalej
Egipski eksport cebuli wznowiony po sześciomiesięcznym zakazie
czytaj dalej
Szparagi odzyskują siły i zwiększają produkcję o 25%
Ukraina zidentyfikowała naruszenia importu w sektorze owoców i warzyw w zeszłym miesiącu
Zasady kategorii śladu środowiskowego produktu dla świeżych produktów są już otwarte
czytaj dalej
Zrównoważony handel i bardzo dobra jakość słodkiej cebuli z Sewennów
czytaj dalej
Wielka Brytania: dostęp do f&h będzie luksusem
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll dostarcza kolejnych pozytywnych dowodów na to, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew.
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll wykazała, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych i bulwiastych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew. czytaj dalej
"Cieszymy się, że możemy budować bardziej zrównoważoną przyszłość żywności dla wszystkich".
czytaj dalej
Spożycie owoców i warzyw spadnie do 2022 r.: jak odwrócić ten trend?
czytaj dalej
Nowe opakowanie wydłuża okres przydatności do spożycia mini ogórków
czytaj dalej
Harold Huot, Surberry: "Zmieniliśmy sposób produkcji".
W Surberry jesteśmy bardzo świadomi trudnej sytuacji klimatycznej, przez którą przechodzimy w sektorze owoców i warzyw, ponieważ rozumiemy to jako problem globalny, ponieważ mamy partnerów, którzy są producentami jagód […]
Surberry jest jedyną firmą w sektorze, która jest obecna na całym świecie […]
Jesteśmy również świadomi, że klimat jest problemem globalnym. czytaj dalej
"Holenderski rynek cebuli wprowadzony w błąd przez spekulacje i zbyt wysokie oczekiwania"
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/