Fruittoday
Hiszpański eksport poza Europę spada o 14%.
Pod względem wartości, hiszpański eksport owoców i warzyw w styczniu 2024 r. poza Europę również spadł, o 6%, wynosząc łącznie 40,7 mln euro i stanowiąc 40,7 mln euro.
czytaj dalej
Pomiędzy wystawami objazdowymi i balonami na ogrzane powietrze, niebiańskie chwile kampanii Cosmic Crisp®.
Po powitaniu świtu nowej ery w kategorii jabłek, kampania Cosmic Crisp® rozpoczyna się, aby zachęcić konsumentów do przeżycia niebiańskich chwil w telewizji, online, a także w miastach i na niebie we Włoszech,
Eurobanana robi kolejny krok w kierunku ożywienia gospodarczego
ANPCA przedstawia swój plan strategiczny
Na spotkaniu zgromadzenia ogólnego ANPCA przedstawiono dane dotyczące upraw z ostatnich kilku sezonów. W szczególności dane dotyczące powierzchni upraw czosnku w Hiszpanii wykazały spadek o ponad 30% w ciągu ostatnich dwóch sezonów w porównaniu z rokiem poprzednim.
czytaj dalej
Dziewiąta edycja Międzynarodowego Kongresu Czerwonych Owoców, organizowanego przez Freshuelva, odbędzie się 19 i 20 czerwca w Casa Colón w Huelva, który odbędzie się w Casa Colón w Huelva.
czytaj dalej
Szparagi odzyskują siły i zwiększają produkcję o 25%
Czym jest loquat? Właściwości zdrowotne
Co to jest loquat?
. czytaj dalejWielka Brytania: dostęp do f&h będzie luksusem
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll dostarcza kolejnych pozytywnych dowodów na to, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew.
Niedawna ankieta przeprowadzona przez OnePoll wykazała, że Brytyjczycy zwiększają spożycie owoców i warzyw, przy czym 73% twierdzi, że je więcej zielonych warzyw liściastych, 62% więcej sałatek, a 68% je więcej warzyw korzeniowych i bulwiastych, takich jak słodkie ziemniaki i marchew. czytaj dalej
"Wyjątkowa jakość" na początku bardzo wczesnego sezonu arbuzowego
W tych pierwszych etapach sezonu wiosennego, jeśli chodzi o uprawy arbuza, potwierdzają się szacunki przeprowadzone kilka miesięcy temu przez ASAJA-Almería. W ten sposób nastąpił wzrost
czytaj dalej
Komitet Kryzysowy Międzybranżowej Organizacji Owoców i Warzyw Andaluzji, HORTYFRUTA, poinformował, że po przeanalizowaniu korzystnej ewolucji zielonej cukinii i bakłażana w paski w okresie
>>.czytaj dalej
HORTYFRUTA ponownie wybiera cały swój Zarząd
Międzybranżowa Organizacja Owoców i Warzyw Andaluzji, HORTYFRUTA, odbyła swoje XVII Zwyczajne Walne Zgromadzenie w dniu 26 marca, podczas którego przystąpiono do ponownego wyboru członków.
czytaj dalej
Samochody ciężarowe stanowią 95,5% eksportu owoców i warzyw.
Ciężarówka umocniła swoją pozycję jako główny środek transportu w eksporcie owoców i warzyw, stanowiąc 95,5%. W dużej odległości od ciężarówki, drugim środkiem transportu wykorzystywanym w hiszpańskim eksporcie świeżych owoców i warzyw jest
.
czytaj dalej
Interfresa jednogłośnie odnawia swoje stanowiska dyrektorskie
Międzybranżowe Stowarzyszenie Truskawek i Czerwonych Owoców Andaluzji, Interfresa, odbyło niedawno Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie w celu sformalizowania odnowienia zarządu, który
.czytaj dalej
Kącik innowacji VOG: nowe produkty na półkach f&h
Konsorcjum VOG jest coraz bardziej zdeterminowane w swoich wysiłkach na rzecz zwiększenia wartości kategorii jabłek i wzbogacenia doświadczeń konsumentów w działach owocowo-warzywnych, z
Częścią konsorcjum VOG.
czytaj dalej
Połowa młodych ludzi je owoce i uprawia sport
Ogólnie rzecz biorąc, młodzi ludzie spożywają zbilansowaną dietę zawierającą produkty z grupy warzyw, większość z nich uwzględnia w swoim menu produkty mleczne, chleb i zboża, a około 70% spożywa ryby, rośliny strączkowe i jajka przynajmniej raz lub dwa razy w tygodniu. Z drugiej strony
czytaj dalej
Mazatlan będzie gospodarzem światowego sympozjum mango w 2025 r.
Meksykańskie miasto Mazatlán w stanie Sinaloa (Meksyk) będzie gospodarzem Czwartego Międzynarodowego Sympozjum, które odbędzie się w dniach 28-31 maja 2025 roku. Wydarzenie to jest organizowane przez Universidad Autónoma de
Autonomous University of Madrid
Peruwiańskie winogrona: produkt eksportowy, który podbija świat
Peru w ostatnich latach umocniło swoją pozycję wybitnego światowego dostawcy winogron. Jego geografia
czytaj dalej
Departament Rolnictwa opublikował już notowania awokado
La Unió Llauradora osiągnęła, że Regionalne Ministerstwo Rolnictwa publikuje po raz pierwszy od 9 tygodnia tego roku - od 26 lutego do 3 marca - notowania pochodzenia awokado produkowanego w Comunitat.
czytaj dalej
Brazylijskie mango "celuje" w rynek azjatycki
A Brazylijskie mango cieszy się doskonałą pozycją handlową na rynkach międzynarodowych dzięki udanej strategii opartej na jakości i internacjonalizacji. Dla
czytaj dalej
Zarządzany na całym świecie przez GENESIS FRESH, ten cud natury łączy w sobie oszałamiającą barwę, wysoką jakość i długi okres przydatności do spożycia, wyznaczając nowy standard doskonałości pomarańczy