Fruittoday
Opór i jakość w nowej pracy Bejo
2023-09-25 00:00
Bejo przyjeżdża na Fruit Attraction (hala 9, stoisko 9B27) pełne bardzo interesujących nowych produktów dla łańcucha wartości. W tym roku firma nasienna, europejski lider w dziedzinie marchwi, zaprezentuje różne prezentacje i odmiany do uprawy typu Imperator. "Chociaż są one bardziej powszechne w innych
czytaj dalej
czytaj dalej
Intersemillas: tradycja i innowacja
2023-09-25 00:00
Dzięki ponad 40-letniemu doświadczeniu, Intersemillas ugruntował swoją pozycję jako krajowy i międzynarodowy punkt odniesienia w rozwoju nasion.
czytaj dalej
"Zmiana narracji" przeciwko inflacji
2023-09-25 00:00
Wydaje się, że minęły wieki od eksplozji konsumpcji w domu, która wywołała pandemię. Anormalna sytuacja, z której, jak mówiono, wyjdziemy lepiej. Tak się jednak nie stało. Przynajmniej jeśli chodzi o spożycie owoców i warzyw. Liczby wróciły do "normy" w połowie
czytaj dalej
czytaj dalej
Produkcja w obszarze NEPG wzrośnie o 1,3 mln ton
2023-09-25 00:00
Liczba ta jest o 1,3 miliona ton większa niż w 2022 roku i równa produkcji z 2021 roku. Mimo to należy pamiętać, że zaraza ziemniaczana (Phytophthora infestans) może mieć duży wpływ na bulwy na niektórych obszarach produkcyjnych.
czytaj dalej
Raquel Aguado obejmuje stanowisko dyrektora Fedemco
2023-09-24 00:00
Podpisanie umowy jest odpowiedzią na najbardziej bezpośrednie cele strategii FEDEMCO: nadanie ostatecznego impulsu jej internacjonalizacji.
czytaj dalej
40 lat Bio Procam
2023-09-24 00:00
To szczególny rok dla Bio Procam. Firma działa na rynku od czterech dekad. Długa podróż rozpoczęła się w 1983 roku dzięki inicjatywie grupy lokalnych rodzin. "W tamtym czasie produkowali tylko awokado i jabłka kremowe, a urządzenia znajdowały się w magazynie domu.
czytaj dalej
czytaj dalej
Central Dica przewiduje przyszłość wzrostu i ekspansji
2023-09-24 00:00
Fruit Today Magazine rozmawiał z Lorenzo Carrasco, dyrektorem sprzedaży Central Dica, o rozwoju firmy po połączeniu wszystkich firm w grupie w 2020 roku, a także o celach do osiągnięcia.
czytaj dalej
Ecobox, zrównoważone rozwiązanie transportowe i wystawiennicze
2023-09-24 00:00
Ecobox to pojemnik wykonany z dwukanałowej tektury z certyfikatem FSC (zapewniającym zrównoważone pochodzenie materiału) i plastiku pochodzącego z recyklingu, wykonanego w całości z lekkich opakowań poużytkowych z żółtego kosza.
czytaj dalej
TROPS: "Bardzo się rozwijamy w Walencji".
2023-09-24 00:00
Siła firmy TROPS pozwala jej nadal dostarczać swoim klientom produkty tej samej jakości, co zawsze w trudnych latach, takich jak obecny. Pierwszy międzynarodowy punkt sprzedaży w Andaluzji "bardzo się rozwija, nie możemy narzekać", mówi dyrektor generalny, Enrique Colilles. Dwunastego dnia
czytaj dalej
czytaj dalej
Ilerfred przekształca nadwyżki energii odnawialnej w energię cieplną
2023-09-24 00:00
W związku z tym opracowała moduł "Green". Moduł ten umożliwia przekształcanie nadwyżek energii odnawialnej w energię cieplną dzięki zdolności samokontroli instalacji Isycad (oprogramowanie umożliwiające kontrolę parametrów instalacji) zgodnie z następującymi parametrami
czytaj dalej
czytaj dalej
Proexport wzywa władze regionalne do dialogu i podjęcia pilnych decyzji w celu ochrony rolnictwa
2023-09-24 00:00
Prezes Proexport, Mariano Zapata, wykorzystał ceremonię zamknięcia walnego zgromadzenia stowarzyszenia owoców i warzyw w Murcji, aby zwrócić uwagę na "prawdziwe znaczenie naszego rolnictwa i wielkie wyzwanie, przed którym stoimy: kontynuowanie produkcji zdrowej żywności".
czytaj dalej
czytaj dalej
Trudna kampania w strefie podzwrotnikowej
2023-09-24 00:00
Nadchodzący sezon subtropikalny w kraju charakteryzuje się drastycznym spadkiem produkcji w obszarze par excellence, La Axarquía. Brak wody spowodował gwałtowny spadek zbiorów mango, które będą o 80% niższe niż w normalnym roku i zakończą się około miesiąc wcześniej niż zwykle ze względu na brak wody.
czytaj dalej
czytaj dalej
"Zamierzamy postawić więcej na kalafior".
2023-09-24 00:00
W tym roku nie będzie wielkich nowości. Firma zamierza podążać za tym samym trendem, co w poprzednich latach, utrzymując wolumeny w prawie wszystkich produktach (sałata, cukinia i arbuz). Wyjątkiem potwierdzającym regułę będzie kalafior. "Zamierzamy zwiększyć
czytaj dalej
czytaj dalej
Koppert oferuje bezpieczniejszą biologiczną alternatywę
2023-09-24 00:00
Koppert bierze udział w targach Fruit Attraction (9E24) z pełnym katalogiem skutecznych rozwiązań biologicznych dla upraw pod osłonami i na zewnątrz. W obecnym kontekście ograniczonego stosowania syntetycznych pestycydów i zwiększonej odporności, jest to niezbędny partner dla hodowców, aby móc
czytaj dalej
czytaj dalej
"Woda będzie czynnikiem ograniczającym produkcję".
2023-09-24 00:00
Ponadto podkreślają, że brak wymiany pokoleniowej spowoduje lukę w wiedzy, którą trudno będzie wypełnić.
czytaj dalej
Ilerdagua: przejrzystość i dumping 0
2023-09-24 00:00
Katalońska firma stała się punktem odniesienia dzięki swoim innowacyjnym i wydajnym systemom utrzymywania wody używanej do mycia owoców i warzyw w czystości bez marnowania ani kropli. Ilerdagua od lat specjalizuje się w oczyszczaniu ścieków i posiada szerokie doświadczenie w tej dziedzinie.
czytaj dalej
czytaj dalej
Fundusze inwestycyjne mocno weszły w sektor rolno-spożywczy i stopniowo zaczynają wkraczać również w segment subtropikalny. W lipcu Grupa Alcoaxarquia wprowadziła na rynek Tresmares Capital, platformę inwestycyjną, która ma wsparcie ze strony
czytaj dalej
czytaj dalej
Cuna de Platero, dostawca 12 miesięcy w roku
2023-09-24 00:00
Wszystko to jest możliwe dzięki badaniom odmianowym i zaangażowaniu w produkcję truskawek w Avila w sezonie letnim. "Staramy się zagwarantować naszym klientom dostępność owoców i ich jakość", wyjaśnił prezes Cuna de Platero, Francisco José Gómez.
czytaj dalej
Reyes Gutiérrez: "Duma jako rodzina i jako przedsiębiorcy".
2023-09-24 00:00
– W tym roku przypada 30. rocznica istnienia firmy, jak oceniasz całą tę trajektorię? Na jakie kamienie milowe zwróciłbyś szczególną uwagę?
czytaj dalej
"We Wspólnocie Walenckiej osiągamy sufit".
2023-09-24 00:00
W wywiadzie dla Fruit Today Magazine, Vicente Bayona, dyrektor Tropical Bayper i przedstawiciel Brokaw Viveros, mówił o wielkim rozwoju, jaki awokado miało i nadal utrzymuje w tej społeczności. Udzielił również kilku wskazówek dotyczących jego uprawy i zarządzania.
czytaj dalej