Revista Mercados
Axarquía traci na znaczeniu.
2024-11-07 00:00
Ograniczenie wzrostu. Jest faktem, że brak wody hamuje rozwój regionu Axarquía, znacznie zmniejszając produkcję mango i awokado, a nawet prowadząc do […]
czytaj dalej
Projekt Climate Smart Advisors szkoli techników rolniczych w zakresie działań, jakie sektor rolniczy powinien podjąć w obliczu zmian klimatycznych.
2024-11-07 00:00
Stowarzyszenie Organizacji Producentów Owoców i Warzyw z Almerii, COEXPHAL, oraz jego Centrum Innowacji Technologicznej, CIT COEX, było 25 października ubiegłego roku krajowym gospodarzem […]
czytaj dalej
Ponad 300 uczestników na VII Dniu Borówki w Huelvie.
2024-11-07 00:00
Sala Aula Magna w budynku Álvaro Alonso Barba E.T.S.I. La Rábida (Palos de la Frontera / Huelva) była miejscem środowej VII Technicznej Konferencji […]
czytaj dalej
TropicSur: Rodzinna tradycja z wartością dla pochodzenia i jakości.
2024-11-06 00:00
Ilusión TropicSur jest poprzedzona długą tradycją rodzinnej działalności rolniczej. Pod koniec lat 80. Juan González (ojciec Álvaro i Juan Miguel) rozpoczął komercjalizację pierwszych produkcji awokado […]
czytaj dalej
Potęga sektora producenckiego pozwala poprawić dane eksportowe.
2024-11-06 00:00
FRUIT ATTRACTION, zorganizowana przez IFEMA MADRID i FEPEX, obchodziła w tym roku swoją 16. edycję w kontekście poprawy eksportu owoców i warzyw. W […]czytaj dalej
Wolumen eksportu hiszpańskich owoców i warzyw do Stanów Zjednoczonych w 2023 roku wyniósł 27 103 ton, co oznacza spadek o 18% w porównaniu do poprzedniego roku i tendencję spadkową.
czytaj dalej
"Es de Invernadero" przybliża studentom zrównoważoną produkcję w południowej Europie.
2024-11-06 00:00
Program promocyjny Unii Europejskiej „To szklarniowe. Zrównoważone owoce i warzywa z Europy” rozpoczął w tym wtorek drugą edycję swojej Edukacyjnej Trasy w Almerii. Inicjatywa będzie odwiedzać różne […]
czytaj dalej
Badacze analizują korzyści wynikające z spożywania truskawek dla zdrowia menstruacyjnego kobiet.
2024-11-06 00:00
Stowarzyszenie Producentów i Eksporterów Truskawek z Huelvy, Freshuelva, promuje i finansuje badania kliniczne na Uniwersytecie w Huelvie dotyczące korzyści płynących z spożywania truskawek […]
czytaj dalej
Kreatywna podróż nowego wizerunku Ailimpo
2024-11-05 00:00
Od AILIMPO nadal pracują nad odświeżoną wizualizacją marek zbiorowych Limón de España® i Pomelo de España®, które odzwierciedlają witalność i dynamizm sektora […]
czytaj dalej
Kontynuuj ocenę strat w produkcji warzyw w Walencji.
2024-11-05 00:00
W przypadku kaki, według wstępnych szacunków Hiszpańskiego Stowarzyszenia Kaki, straty w wielu obszarach przekraczają 70% zbiorów, z dużym spadkiem owoców i […]
czytaj dalej
Firma Hermanos Aparici certyfikuje pierwszą cebulę bez pozostałości pestycydów w Hiszpanii.
2024-11-05 00:00
Hermanos Aparici nadal konsekwentnie realizuje swoje zobowiązanie wobec konsumentów i środowiska naturalnego. Raz jeszcze udowadnia to poprzez certyfikat ZERO Residuos ZERYA® dla swoich cebul. […]
czytaj dalej
Jeśli chodzi o import hiszpański świeżych owoców i warzyw pochodzących z krajów spoza UE, wyniósł 1,5 miliona ton, co stanowi spadek o 2%, o wartości 2 198 […]
czytaj dalej
Kefren osiąga sukces w swoim pierwszym roku działalności handlowej.
2024-11-04 00:00
Przez Inma Acién Kefren, nowy gatunek papryki kalifornijskiej do wczesnych cykli od Clause, do przesadzania od 15 czerwca do 15 lipca, stał się całym […]
czytaj dalej
Instytut Technologiczny Rolnictwa i Żywności (IRTA) tworzy podręcznik do identyfikacji chorób i zgnilizn pomarańczy i mandarynek.
2024-11-04 00:00
Sektor cytrusowy w Katalonii produkuje rocznie około 132 000 ton owoców, z czego zdecydowana większość to mandarynki i pomarańcze. Po raz pierwszy producenci i dystrybutorzy tych […]
czytaj dalej
25% sprzedaży w Caprabo to produkty sezonowe i lokalne.
2024-11-04 00:00
Caprabo przewiduje wzrost o 10% sprzedaży produktów sezonowych i lokalnych. Produkty te obejmują panellets, gotowe mieszanki do przygotowania panellets, batat, kasztany, […]
czytaj dalej
Odkrywając na nowo konsumpcję owoców
2024-11-04 00:00
Poza liczbami, istnieje zmiana w nawykach konsumenckich, zwłaszcza wśród młodych ludzi, którzy wydają się coraz bardziej oddalać od bogatej w owoce diety. [...]
czytaj dalej
La Veguilla otwiera swoją nową fabrykę do konserwacji czosnku.
2024-11-04 00:00
W miesiącu lipcu firma APC La Veguilla zakończyła budowę nowych komór do przechowywania czosnku w Las Pedroñeras, znajdujących się na 165 kilometrze drogi […]
czytaj dalej
Hiszpańskie Stowarzyszenie Persymony szacuje, że straty w zbiorach w Walencji przekraczają 70%.
2024-11-01 00:00
Hiszpańskie Stowarzyszenie dla Kaki wyraziło głębokie zaniepokojenie poważnymi szkodami spowodowanymi przez niedawne Izolowane Zbocze Depresyjne (DANA) w prowincji Walencja, które […]
czytaj dalej
Hudisa stawia na zieloną przyszłość i certyfikuje swoją odpowiedzialność ekologiczną.
2024-10-31 00:00
Hudisa, wiodąca firma na południu Europy w przetwarzaniu owoców jagodowych, uzyskała certyfikat ISO 14001, potwierdzający zarządzanie środowiskowe, które docenia ochronę środowiska […]
czytaj dalej
Aldi planuje zwiększyć swoje sprzedaże dyni i batatów o prawie 40%
2024-10-31 00:00
ALDI kupi 2 190 ton batatów i dyni w tym sezonie, wszystkie pochodzące w 100% od krajowych rolników. Konkretnie, sieć supermarketów planuje zakupić około […]
czytaj dalej