Wzrost produkcji przetworów warzywnych
2008-10-31 00:04
Jak informuje Bank Gospodarki Żywnościowej, pomimo, że szacunkowe dane mówią o niższych tegorocznych zbiorach warzyw, to wzrosła produkcja prawie wszystkich rodzajów przetworów warzywnych.
Dane GUS mówią, że w lipcu produkcja konserw warzywnych wzrosła o 65 proc. w stosunku do roku 2007, produkcja soków warzywnych (innych niż pomidorowy) wzrosła o 40 proc. w stosunku do roku 2007. O 19 proc. w stosunku rok do roku spadła produkcja mrożonych dań gotowych.
Źródło: fresh-market.pl (ms), za BGŻ na podstawie www.portalspozywczy.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dane GUS mówią, że w lipcu produkcja konserw warzywnych wzrosła o 65 proc. w stosunku do roku 2007, produkcja soków warzywnych (innych niż pomidorowy) wzrosła o 40 proc. w stosunku do roku 2007. O 19 proc. w stosunku rok do roku spadła produkcja mrożonych dań gotowych.
Źródło: fresh-market.pl (ms), za BGŻ na podstawie www.portalspozywczy.pl
Zapraszamy do dyskusji na forum fresh-market.pl
Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem