Sałaty i endywie
CMR GROUP - europejski benchmark w zakresie owoców i warzyw
2024-03-08 13:22
CMR GROUP to renomowany, międzynarodowy importer i eksporter owoców i warzyw oferujący kompleksową obsługę dostaw na rynek europejski.
czytaj dalej
Amerykańskie badanie wykazało, że chłodzenie zmniejsza zanieczyszczenie E. coli w zielonych warzywach liściastych
2024-03-07 00:00
Niedawne badanie przeprowadzone przez University of Illinois Urbana-Champaign dotyczy czynników wpływających na zanieczyszczenie bakterią E. coli różnych zielonych warzyw liściastych, w tym sałaty rzymskiej i zielonolistnej, szpinaku, jarmużu i kapusty włoskiej. Mengyi Dong, główny autor badania, podkreśla częste występowanie bakterii E. coli w warzywach liściastych.
czytaj dalej
czytaj dalej
Ramiro Arnedo omawia 12-miesięczny cykl sałaty rzymskiej.
2024-03-06 00:00
Jesús Bayano, technik ds. rozwoju w Ramiro Arnedo, spaceruje z nami po polu testowym w swoich obiektach w Campo de Cartagena (Murcja) podczas corocznego Tygodnia Sałaty […]
Fresca Group Limited ogłosiła przejście Thanet Earth do produkcji sałat liściastych. Ujawniona dziś transakcja obejmuje przejęcie szkółki Leythorne Nurseries, wcześniej obsługiwanej przez hodowców sałat liściastych Madestein (UK). Przejęcie terenu o powierzchni 8,25 akra, który znajduje się na południe od...
czytaj dalej
Thanet Earth rozpoczyna produkcję sałaty dzięki przejęciu Chichester
2024-03-05 19:00
Hodowca szklarniowy Thanet Earth z hrabstwa Kent rozpoczyna produkcję sałat liściastych.
czytaj dalej
Wielkoformatowa, szklarniowa sałata rzymska wprowadzona na rynek
2024-03-05 00:00
Mastronardi Produce wprowadza na rynek wielkoformatową, szklarniową sałatę rzymską w ramach linii sałat Backyard Farms®. Mastronardi Produce jest obecnie jedynym producentem szklarniowym, który wchodzi w segment wielkoformatowej sałaty rzymskiej i wytwarza produkt wysokiej jakości. Produkt jest już dostępny
czytaj dalej
czytaj dalej
Sałata Baby Romaine zyskuje na popularności w kategorii sałat.
2024-03-04 00:00
Popyt na młodą sałatę rzymską wciąż rośnie. "Wzrósł on wykładniczo zwłaszcza w ciągu ostatnich dwóch do trzech lat" - mówi Ernst van Eeghen, wiceprezes ds. rozwoju działalności gastronomicznej w Church Brothers Farms. "Stała się jedną z naszych głównych
czytaj dalej
czytaj dalej
Sałata Baby Romaine zyskuje na popularności w kategorii sałat.
2024-03-04 00:00
Popyt na młodą sałatę rzymską wciąż rośnie. "Wzrósł on wykładniczo zwłaszcza w ciągu ostatnich dwóch do trzech lat" - mówi Ernst van Eeghen, wiceprezes ds. rozwoju działalności gastronomicznej w Church Brothers Farms. "Stała się jedną z naszych głównych
czytaj dalej
czytaj dalej
Amerykańskie badanie wykazało, że chłodzenie zmniejsza zanieczyszczenie E. coli w zielonych warzywach liściastych
2024-03-01 00:00
Niedawne badanie przeprowadzone przez University of Illinois Urbana-Champaign dotyczy czynników wpływających na zanieczyszczenie bakterią E. coli różnych zielonych warzyw liściastych, w tym sałaty rzymskiej i zielonolistnej, szpinaku, jarmużu i kapusty włoskiej. Mengyi Dong, główny autor badania, podkreśla częste występowanie bakterii E. coli w warzywach liściastych.
czytaj dalej
czytaj dalej
Roszponka zyskuje na popularności w kategorii sałat
2024-02-29 00:00
Popyt na młodą sałatę rzymską wciąż rośnie. "Szczególnie w ciągu ostatnich dwóch do trzech lat wzrósł on wykładniczo" - mówi Ernst van Eeghen, wiceprezes ds. rozwoju działalności gastronomicznej w Church Brothers Farms. "Stała się jednym z naszych większych towarów".
czytaj dalej
Fabien Etter z Gamper & Co. Gemüsekulturen, wiodącego producenta i sprzedawcy belgijskiej endywii, mówił o bardzo trudnej pierwszej części sezonu z powodu plonów korzeni poniżej średniej w Szwajcarii.
czytaj dalej
Rijk Zwaan, Demo Days poświęcone sałacie w fondanie
2024-02-27 00:00
Ponad 80 uczestników, w tym hodowcy, technicy, szkółkarze, spółdzielnie i sprzedawcy detaliczni, wzięło udział w dniu pokazowym sałaty szklarniowej zorganizowanym przez Rijk Zwaan Italia w Capuano Agricultural Company w Fondi (LT) w lutym. Podczas wydarzenia operatorzy mieli
czytaj dalej
czytaj dalej
Ramiro Arnedo, sałaty przez cały rok
2024-02-27 00:00
Hodowca i sprzedawca nasion, Ramiro Arnedo, zorganizował coroczny Tydzień Sałaty 2024 w Finca Experimental La Aparecida w Cartagenie (Murcja), prezentując swoje produkty.
czytaj dalej
Wiele nowości podczas Lettuce Demo Days
2024-02-27 00:00
Ponad 80 uczestników, w tym hodowcy, technicy, szkółkarze, spółdzielnie i sprzedawcy detaliczni, wzięło udział w dniu pokazowym sałaty szklarniowej zorganizowanym przez Rijk Zwaan Italia w Società Agricola Capuano w Fondi (prowincja Latina) w lutym. Podczas tego wydarzenia
czytaj dalej
czytaj dalej
Sałaty, nowe produkty od Rijk Zwaan na Demo Days
2024-02-26 00:00
Innowacyjność i odporność były głównym tematem kolejnego Demo Days poświęconego sałatom organizowanego przez Rijk Zwaan. Około 80 uczestników, w tym hodowcy, technicy, szkółkarze, spółdzielnie i sprzedawcy detaliczni, wzięło udział w Demo Day w Società Agricola.
czytaj dalej
czytaj dalej
Vitacress sadzi 800 drzew w zakładzie produkcyjnym w Hampshire
2024-02-23 18:00
Vitacress Salads podjęła szeroko zakrojony projekt sadzenia drzew w celu stworzenia nowego siedliska leśnego na terenie St Mary Bourne w pobliżu Andover w Hampshire.
czytaj dalej
Pojawiają się pierwsze świeże sałatki z wyspy Reichenau
2024-02-21 15:00
Świeże, zielone, chrupiące, smaczne i zdrowe - takie są pierwsze sałaty zbierane obecnie przez ogrodników spółdzielni. Ścinana ręcznie wcześnie rano i starannie przygotowywana sałata, kapusta i inne sałaty trafiają na rynek hurtowy bez opóźnień. Przechowywane w sposób zapewniający zachowanie jakości
czytaj dalej
czytaj dalej
Przyszłość pakowania świeżości: Odkryj potencjał NTS
czytaj dalej
Trendy cenowe owoców i warzyw we Włoszech na dzień 19 lutego
2024-02-20 00:00
Rozpoczęła się kampania truskawkowa, z truskawkami z Kampanii i Sycylii oraz pierwszymi ilościami Sabrosy z Basilicaty. Niezadowalająca sprzedaż pomarańczy, na których konsumpcję negatywnie wpłynęły wysokie temperatury. Istnieje niski lub statyczny popyt na kilka
czytaj dalej
czytaj dalej
"Dzięki temu nowemu narzędziu powinniśmy powrócić do poziomu produkcji sprzed 4 lat".
2024-02-19 00:00
W listopadzie ubiegłego roku SICA Saint Pol de Léon otworzyła nowy zakład produkcji endywii. Ten nowy zakład produkcyjny w Kerlouan obejmuje chłodnie do przechowywania korzeni, pomieszczenia do uprawy i miejsce pakowania, co umożliwi spółdzielni rozszerzenie produkcji.
czytaj dalej