Ceny warzyw
Szpinak warzywny
0000-00-00 00:00
Spinacia oleracea L. - gatunek uprawiany z rodziny komosowatych. Szpinak warzywny jest uprawiany i spożywany jako warzywo. Roślina pochodzi z terenów dawnej Persji, gdzie była uprawiana
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
Dla sałat i endywii, które nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości:
czytaj dalej
Groch w strąkach
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla grochu w strąkach zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (WE) Nr 532/2001 z dnia 16 marca 2001 r.
Uwzględniono zmiany do standardu
czytaj dalej
Polecane odmiany
0000-00-00 00:00
Seler korzeniowy "Edward"
Odmiana o bardzo kształtnych zgrubieniach korzeniowych i nisko osadzonych korzeniach bocznych. Dobrze plonuje. Miąższ biały, aromatyczny, nie czytaj dalej
Odmiana o bardzo kształtnych zgrubieniach korzeniowych i nisko osadzonych korzeniach bocznych. Dobrze plonuje. Miąższ biały, aromatyczny, nie czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu sałaty i endywie powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości i wielkości. Jednakże,
czytaj dalej
Będzie mniej buraków?
0000-00-00 00:00
Cena buraków na średnim poziomie 1 zł/kg nie utrzymała się zbyt długo, bo tylko około tygodnia. W czwartek cena ta spadła do 0,88 zł/kg.
Widać więc, że obawy, iż buraka może
czytaj dalej
Centrum Polski – ceny się trzymają
0000-00-00 00:00
Jak wygląda sytuacja na hurtowym rynku pomidorów i ogórków w centrum kraju?
czytaj dalej
Kapusta
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
Cykoria
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla cykorii sałatowej zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (EWG) Nr 2213/83 z dnia 28 lipca 1983 r.
Uwzględniono zmiany do standardu wprowadzone
czytaj dalej
Kalafiory
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są standardach
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Celem normy jest określenie wymagań jakościowych dla kapusty głowiastej po jej przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania minimalne
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
1. Na każdym opakowaniu muszą znaleść się następujące informacje, zgrupowane po tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny i trwały oraz widoczne z
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - SZPINAK
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Cechy identyfikacyjne
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Wielkość określa się według masy sztuki. Minimalna wielkość to 350 gramów na sztukę.
Masa najcięższej główki w każdym opakowaniu nie może przekraczać dwukrotnej masy
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - CYKORIA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu cykoria powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości. Widoczna w opakowaniu część cykorii
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - MARCHEW
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu lub w obrębie partii luzem marchew powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu, jakości i wielkości
czytaj dalej
Fasola szparagowa do przetwórstwa
0000-00-00 00:00
W ubiegłym roku ceny skupu zielonej fasoli szparagowej do przetwórstwa były wyjątkowo niskie - najniższe w ostatnich pięciu latach - i wynosiły średnio w całym sezonie ok.
czytaj dalej
Kukurydza
0000-00-00 00:00
Kukurydza jest ciepłolubną rośliną jednoroczną, mogącą dorastać do ponad metra wysokości. Jest cennym źródłem selenu, witaminy E, b-karotenu, może być stosowana w diecie
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
Wielkość określana jest według masy. A. Minimalna masa Minimalna masa dla klasy I i II wynosi: Uprawy gruntowe Uprawy pod osłonami Sałaty głowiaste (z wyjątkiem kruchych
czytaj dalej
Ziemniaki
0000-00-00 00:00
Ziemniak (Solanum tuberosum L.) rodzina Solanaceae. Warzywo to zostało w XVI w. przywiezione z Ameryki Południowej do Hiszpanii. Jednak jego popularność w Europie zaczęła
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/