Ceny warzyw
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KALAFIOR
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. Każde opakowanie powinno
czytaj dalej
Rzepa jadalna
0000-00-00 00:00
Brassica campestris var. rapa, roślina dwuletnia, korzeniowa należąca do rodzaju kapusta. Posiada lirowate owłosione liście i wrzecionowaty, spłaszczony lub kulisty korzeń spichrzowy.
czytaj dalej
OKREŚLENIE PRODUKTU - GROCH
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jest groch w strąkach odmian uprawnych Pisum sativum L. oraz grochu , dostarczana konsumentom w stanie świeżym. Standard nie obejmuje grochu przeznaczonego do
czytaj dalej
Papryka
0000-00-00 00:00
Papryka (Capsucum annum L.) - rodzina Solanaceae pochodzi z Peru. Do Europy dotarła z Haiti, po wyprawie Kolumba w 1493 r. Jest rośliną roczną i ciepłolubną. Jej korzenie osiągają
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SZPINAK
0000-00-00 00:00
Dla szpinaku, który w zakresie jakości i wielkości nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie
czytaj dalej
Brukselka
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla kapusty brukselskiej zawarty w załączniku do rozporządzenia Komisji (EWG) nr 1591/87 z dnia 5 czerwca 1987 r.
Uwzględniono zmiany do standardu
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość
Zawartość każdego opakowania musi stanowić jedynie kapusta głowiasta tego samego pochodzenia, tej samej odmiany i jakości.
W klasie I kapusta czytaj dalej
W klasie I kapusta czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla pieczarek, po ich przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania mienralne We wszystkich klasach czytaj dalej
A. Wymagania mienralne We wszystkich klasach czytaj dalej
OKREŚLENIE PRODUKTU - CYKORIA
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jest cykoria otrzymana przez pędzenie korzeni odmian uprawnych Cichorium intybus L. var. foliosum Hegi, dostarczana konsumentom w stanie świeżym. Standard nie
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - POMIDORY
0000-00-00 00:00
Dla pomidorów, które w zakresie jakości i wielkości nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdej jednostce opakowania następujące tolerancje:
czytaj dalej
Cykoria sałatowa
0000-00-00 00:00
Cichorium intybus, rodzina Compositae. Jest rośliną dwuletnią, która w pierwszym roku tworzy stożkowaty korzeń spichrzowy, a w drugim pędy kwiatostanowe. Owocem jest niełupka
czytaj dalej
Cebula
0000-00-00 00:00
(Allium cepa L.) rodzaj Allium, rodzina Liliaceae.
Cebulę uprawiano już w 3000 r. p.n.e w środkowej Azji. W Polsce znana jest od XIV w.
Cebula to roślina dwuletnia. Jej część jadalna
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - OGÓRKI
0000-00-00 00:00
Dla ogórków nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdej jednostce opakowania następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości. Z
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - CZOSNEK
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla czosnku, po jego przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - KARCZOCHY
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu karczochy powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości (jeśli sortowano według wielkości).
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - SZPINAK
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu szpinak powinien być jednolity, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany i jakości. Szpinak w postaci liści i rozet nie może
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - PORY
0000-00-00 00:00
Dla porów nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości. A. Tolerancje
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - CEBULA
0000-00-00 00:00
Wielkość określa się największą średnicą poprzeczną cebuli. Różnica między najmniejszą i największą cebulą w jednostce opakowania nie może przekraczać: 5 mm, jeśli
czytaj dalej
Płd. Polska - co z cenami ogórków i pomidorów?
0000-00-00 00:00
Co słychać na hurtowym rynku pomidorów i ogórków szklarniowych na południowym wschodzie kraju?
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - BRUKSELKA
0000-00-00 00:00
Wielkość kapusty brukselskiej określana jest maksymalną średnicą poprzeczną. Minimalna średnica powinna wynosić: - 10 mm dla kapusty brukselskiej z głąbikami odcinanymi, dla klasy
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/