Ceny warzyw
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - GROCH
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz: A. Cechy identyfikacyjne
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - CZOSNEK
0000-00-00 00:00
Wielkość czosnku określana jest maksymalną średnicą poprzeczną. a) Minimalna średnica dla klasy Ekstra wynosi 45 mm, a dla klas I i II – 30 mm. b) Dla czosnku luzem z przyciętym
czytaj dalej
Hiszpania – trudne chwile na paprykowym rynku
0000-00-00 00:00
Sektor produkcji papryki w Hiszpanii przeżywa teraz dość trudny okres. Z czego to wynika i jakie sytuacja ta niesie konsekwencje dla rynku europejskiego?
czytaj dalej
Seler naciowy
0000-00-00 00:00
Seler liściowy (Apium graveolens L.var. dulce Pers.)
Warzywo dwuletnie, część użytkową stanowią ogonki liściowe. Nie tworzy zgrubienia korzeniowego. Tworzy jaśniejsze liście czytaj dalej
Warzywo dwuletnie, część użytkową stanowią ogonki liściowe. Nie tworzy zgrubienia korzeniowego. Tworzy jaśniejsze liście czytaj dalej
Papryka
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - FASOLA
0000-00-00 00:00
Wielkość jest określana maksymalną szerokością strąka mierzoną pod katem prostym do osi. Sortowanie według wielkości jest obowiązkowe tylko dla fasoli o cienkich strąkach według
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - CZOSNEK
0000-00-00 00:00
Dla czosnku, który w zakresie jakości i wielkości nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu lub w partii czosnku luzem
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - SELERY
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla selerów naciowych, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości,
czytaj dalej
Kabaczki
0000-00-00 00:00
Cucurbita pepo convar. giromontiina Greb. - odmiana dyni zwyczajnej pochodzącej z południowej części Ameryki Środkowej. W Polsce jest uprawiana.Roślina jednoroczna obejmująca grupę
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - FASOLA
0000-00-00 00:00
Dla fasoli, która nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości: A. Tolerancje
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SZPARAGI
0000-00-00 00:00
Dla szparagów, które w zakresie jakości i wielkości nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje: A.
czytaj dalej
Warzywa - warunki przechowywania
0000-00-00 00:00
PRODUKT
TEMPERATURA
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
względna
powietrza % OKRES
PRZECHOWY-
WANIA Bakłażan 8-12 90-95 1-2 tygodni Cebula sucha -1 do czytaj dalej
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
względna
powietrza % OKRES
PRZECHOWY-
WANIA Bakłażan 8-12 90-95 1-2 tygodni Cebula sucha -1 do czytaj dalej
Informacje o warzywach
0000-00-00 00:00
Przeczytaj ważne informacje na temat warzyw, które dotyczą m.in. wymagań jakościowych respektowanych w krajach Unii Europejskiej. Wymogi te zawarte są w standardach jakości
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
1. Każde opakowanie kapusty głowiastej musi byc opatrzone następującymi szczegółowymiinformacjami, zgrupowanymi na tej samej stronie, naniesionymi w sposób czytelny
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - PORY
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu lub pęczku w tym samym opakowaniu, pory powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - MARCHEW
0000-00-00 00:00
Dla marchwi pakowanej na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz:
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - SELERY
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu selery naciowe powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, jakości, barwy oraz wielkości (jeśli sortowano według
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - BRUKSELKA
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jest kapusta brukselska, której główki wyrastają osiowo na pionowej łodydze odmian uprawnych Brassica oleracea L. var. bullata subvar. gemmifera DC dostarczana
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - PORY
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla porów, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - MARCHEW
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla marchwi, po jej przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/