Ceny warzyw
Groch
0000-00-00 00:00
Groch (Pisum sativum L.) rodzina Papilionaceae
Znany jest od kilku tysięcy lat. Jego źródeł pochodzenia należy szukać w środkowej Azji, krajach zakaukaskich i w Iranie. czytaj dalej
Znany jest od kilku tysięcy lat. Jego źródeł pochodzenia należy szukać w środkowej Azji, krajach zakaukaskich i w Iranie. czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - BAKŁAŻAN
0000-00-00 00:00
Wielkość bakłażanów określa się za pomocą: - największej średnicy przekroju poprzecznego, - lub masy. A. Przy sortowaniu według średnicy, minimalna średnica wynosi 40 mm dla
czytaj dalej
Odmiany polecane do uprawy amatorskiej w gruncie
0000-00-00 00:00
Ogórek gruntowy "Cezar"
opis: odmiana średniowczesna o silnym wigorze
owoce: grubobrodawkowe, białokolcowe, zielone z jasnym marmurkiem i smugami, nie wykazują tendencji czytaj dalej
opis: odmiana średniowczesna o silnym wigorze
owoce: grubobrodawkowe, białokolcowe, zielone z jasnym marmurkiem i smugami, nie wykazują tendencji czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - OGÓRKI
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu ogórki powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu, jakości oraz wielkości (jeśli były sortowane według
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - KARCZOCHY
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu są karczochy odmian uprawnych Cynara scolymus L. dostarczane konsumentom w stanie świeżym. Standard nie obejmuje karczochów przeznaczonych do przetwórstwa. Nazwy
czytaj dalej
Szparagi
0000-00-00 00:00
Standard jakości handlowej dla szparagów zawartyw załączniku do rozporządzenia Komisji (WE) Nr 2377/1999 z dnia 9 listopada 1999 r.
Uwzględniono zmiany do standardu wprowadzone
czytaj dalej
Kapusta pekińska
0000-00-00 00:00
(Brassica pekinensis, rodzina Cruciferae).
Pochodzi prawdopodobnie z Chin, gdzie była znana już od III wieku. Jest roślina roczną o słabym systemie korzeniowym. Liście tworzą czytaj dalej
Pochodzi prawdopodobnie z Chin, gdzie była znana już od III wieku. Jest roślina roczną o słabym systemie korzeniowym. Liście tworzą czytaj dalej
Kapusta włoska
0000-00-00 00:00
(Brassica oleracea L. var. sabauda L.) rodzina Cruciferae.
Liście kapusty włoskiej są pomarszczone i tworzą luźniejsze i mniej twarde główki niż kapusty białej
czytaj dalej
Ogórki
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
Kapusta
0000-00-00 00:00
Kapusta jest rośliną klimatu umiarkowanego. Optymalna temperatura wzrostu tego warzywa wynosi 15 - 20 stopni C, a minimalna 5 stopni C. Do jej prawidłowego rozwoju wymagane jest światło
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - KALAFIOR
0000-00-00 00:00
Dla kalafiorów, które w zakresie jakości i wielkości nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje: Z uwagi
czytaj dalej
Ceny pomidorów na krajowym rynku
0000-00-00 00:00
Obecnie handluje się pomidorami sprowadzanymi do nas z zagranicy. Ceny hurtowe tych warzyw wynoszą 3,85-4,50 zł/kg w Broniszach, w Sandomierzu - 5-6 zł/kg, na giełdzie
czytaj dalej
OKREŚLENIE PRODUKTU - BAKŁAŻAN
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu są bakłażany odmian uprawnych Solanum melongena L. var. esculentum, insanum oraz ovigerum, dostarczane konsumentom w stanie świeżym. Standard nie obejmuje
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
Niniejsza normę stosuje się do owocnikówszczepów hodowlanych z rodzaju Agaricus (syn. Psalliota), dostarczanych do konsumenta w stanie świeżym, z wyłączeniem pieczarek przeznaczonych
czytaj dalej
Fasola szparagowa
0000-00-00 00:00
Phaseolus vulgaris L. - gatunek roślin jednorocznych należący do rodziny bobowatych. Pochodzi z Ameryki Środkowej i Południowej. W Polsce wyłącznie jako roślina uprawna. Łodyga
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - KALAFIOR
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla kalafiorów, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - PAPRYKA
0000-00-00 00:00
Dla papryki, która nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości: Z uwagi na to,
czytaj dalej
Wymagania jakościowe dla świeżych warzyw
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
Kapusta brukselska
0000-00-00 00:00
(Brassica oleracea L. var. gemmifera DC.) rodzina Cruciferae.
Kapusta brukselska powstała ze skrzyżowania kapusty głowiastej z jarmużem. We Francji pojawiła się pod koniec XVIII w., a
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KALAFIOR
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. Każde opakowanie powinno
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/