Ceny warzyw
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - FASOLA
0000-00-00 00:00
Wielkość jest określana maksymalną szerokością strąka mierzoną pod katem prostym do osi. Sortowanie według wielkości jest obowiązkowe tylko dla fasoli o cienkich strąkach według
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - CZOSNEK
0000-00-00 00:00
Dla czosnku, który w zakresie jakości i wielkości nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu lub w partii czosnku luzem
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - SELERY
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla selerów naciowych, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości,
czytaj dalej
Kabaczki
0000-00-00 00:00
Cucurbita pepo convar. giromontiina Greb. - odmiana dyni zwyczajnej pochodzącej z południowej części Ameryki Środkowej. W Polsce jest uprawiana.Roślina jednoroczna obejmująca grupę
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - FASOLA
0000-00-00 00:00
Dla fasoli, która nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości i wielkości: A. Tolerancje
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SZPARAGI
0000-00-00 00:00
Dla szparagów, które w zakresie jakości i wielkości nie spełniają wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje: A.
czytaj dalej
Warzywa - warunki przechowywania
0000-00-00 00:00
PRODUKT
TEMPERATURA
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
względna
powietrza % OKRES
PRZECHOWY-
WANIA Bakłażan 8-12 90-95 1-2 tygodni Cebula sucha -1 do czytaj dalej
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
względna
powietrza % OKRES
PRZECHOWY-
WANIA Bakłażan 8-12 90-95 1-2 tygodni Cebula sucha -1 do czytaj dalej
Informacje o warzywach
0000-00-00 00:00
Przeczytaj ważne informacje na temat warzyw, które dotyczą m.in. wymagań jakościowych respektowanych w krajach Unii Europejskiej. Wymogi te zawarte są w standardach jakości
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
1. Każde opakowanie kapusty głowiastej musi byc opatrzone następującymi szczegółowymiinformacjami, zgrupowanymi na tej samej stronie, naniesionymi w sposób czytelny
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - PORY
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu lub pęczku w tym samym opakowaniu, pory powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - MARCHEW
0000-00-00 00:00
Dla marchwi pakowanej na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz:
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - SELERY
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu selery naciowe powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, jakości, barwy oraz wielkości (jeśli sortowano według
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - BRUKSELKA
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jest kapusta brukselska, której główki wyrastają osiowo na pionowej łodydze odmian uprawnych Brassica oleracea L. var. bullata subvar. gemmifera DC dostarczana
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - PORY
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla porów, po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - MARCHEW
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla marchwi, po jej przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe
czytaj dalej
Cebula
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - SELERY
0000-00-00 00:00
Wielkość selerów naciowych określa się według masy netto. Minimalna masa selerów naciowych powinna wynosić 150 g. Selery naciowe dzieli się na trzy grupy: a) Duże:
czytaj dalej
Pomidor
0000-00-00 00:00
Pomidor (Lycopersicon esculentum Mill.) rodzina Solanaceae. Pochodzi z Ekwadoru. Do Europy został przywieziony ok. 1525 r., ale rozpowszechnił się dopiero w XIX w.
Zalicza się go czytaj dalej
Zalicza się go czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - CYKORIA
0000-00-00 00:00
Dla cykorii, która w zakresie jakości i wielkości nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje: A. Tolerancje
czytaj dalej
Pomidory
0000-00-00 00:00
W Unii Europejskiej wymagania jakościowe dla świeżych owoców i warzyw objętych wspólną organizacją rynku, zgodnie z rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2200/96, zawarte są
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/