Ceny warzyw
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Celem normy jest określenie wymagań jakościowych dla kapusty głowiastej po jej przygotowaniu i zapakowaniu.
A. Wymagania minimalne
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
Dla wszystkich klas, z czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
1. Na każdym opakowaniu muszą znaleść się następujące informacje, zgrupowane po tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny i trwały oraz widoczne z
czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - SZPINAK
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz. A. Cechy identyfikacyjne
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Wielkość określa się według masy sztuki. Minimalna wielkość to 350 gramów na sztukę.
Masa najcięższej główki w każdym opakowaniu nie może przekraczać dwukrotnej masy
czytaj dalej
POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - CYKORIA
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu cykoria powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości. Widoczna w opakowaniu część cykorii
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - MARCHEW
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość W każdym opakowaniu lub w obrębie partii luzem marchew powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu, jakości i wielkości
czytaj dalej
Fasola szparagowa do przetwórstwa
0000-00-00 00:00
W ubiegłym roku ceny skupu zielonej fasoli szparagowej do przetwórstwa były wyjątkowo niskie - najniższe w ostatnich pięciu latach - i wynosiły średnio w całym sezonie ok.
czytaj dalej
Kukurydza
0000-00-00 00:00
Kukurydza jest ciepłolubną rośliną jednoroczną, mogącą dorastać do ponad metra wysokości. Jest cennym źródłem selenu, witaminy E, b-karotenu, może być stosowana w diecie
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - SAŁATA
0000-00-00 00:00
Wielkość określana jest według masy. A. Minimalna masa Minimalna masa dla klasy I i II wynosi: Uprawy gruntowe Uprawy pod osłonami Sałaty głowiaste (z wyjątkiem kruchych
czytaj dalej
Ziemniaki
0000-00-00 00:00
Ziemniak (Solanum tuberosum L.) rodzina Solanaceae. Warzywo to zostało w XVI w. przywiezione z Ameryki Południowej do Hiszpanii. Jednak jego popularność w Europie zaczęła
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - SZPINAK
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla szpinaku, po jego przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając szczegółowe
czytaj dalej
OKREŚLENIE PRODUKTU - FASOLA
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jest fasola szparagowa odmian uprawnych Phaseolus vulgaris L., dostarczana konsumentom w stanie świeżym. Standard nie obejmuje fasoli przeznaczonej do przetwórstwa.
czytaj dalej
Kapusta głowiasta czerwona
0000-00-00 00:00
(Brassica oleracea L. var. capitata L. forma rubra) rodzina Cruciferae.
Kapusta głowiasta czerwona, podobnie jak biała pochodzi od kapusty dzikiej. Czerwone zabarwienie liści to skutek
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - PIECZARKI
0000-00-00 00:00
A. Jednorodność
Zawartość każdego opakowania musi być jednorodna, złożona wyłącznie z pieczarek tego samego pochodzenia, rodzaju handlowego, w tym samym stadium rozwoju (
czytaj dalej
Kapusta kwaszona kraśnicka
0000-00-00 00:00
Kapusta kwaszona kraśnicka jest wyrobem wpisanym w tradycję regionu lubelskiego. Po ukiszeniu charakteryzuje się barwą kremowo-białą z żółtawym odcieniem. Posiada smak kwaskowy oraz
czytaj dalej
OKREŚLENIE PRODUKTU - CEBULA
0000-00-00 00:00
Przedmiotem niniejszego standardu jakości handlowej jest cebula odmian uprawnych Allium cepa L., dostarczana konsumentom w stanie świeżym.
Standard nie obejmuje cebuli ze świeżym,
czytaj dalej
Polecane odmiany słodkie
0000-00-00 00:00
Nokturnopis: odmiana średniowczesna, godna szczególnego polecenia do uprawy amatorskiej, atrakcyjna ze względu na nietypową barwę owoców, osiąga do 80 cm wysokości, owoce:
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - KAPUSTA
0000-00-00 00:00
Dopuszcza się tolerancje pod względem jakości i wielkości w każdym opakowaniu w odniesieniu do produktu, który nie spełnia wymogów wskazanej klasy.
Z czytaj dalej
Z czytaj dalej
Pory
0000-00-00 00:00
Allium porrum L. - gatunek rośliny dwuletniej z rodziny czosnkowatych. Pochodzi z Azji Mniejszej, uprawiano ją w celach konsumpcyjnych w starożytnym Egipcie, Grecji i Rzymie. Na
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - BRUKSELKA
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla kapusty brukselskiej, po jej przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając
czytaj dalej
WINNICKA SAŁATA
Gospodarstwo Rolne Winnicka SałataPrim specjalizuje się głównie w produkcji różnego rodzaju sałat oraz baby leaf. Każdego roku oferujemy do sprzedaży sałaty, które uprawiamy na niemalże 200 ha żyznej gleby, z czego uprawa sałaty zajmuje około 150 h, a baby leaf około 50 ha, zarówno dla przemysłu, jak i na świeży rynek.
Od początku działalności firmy konsekwentnie realizujemy strategię EURO GAP, a w następstwie GLOBAL GAP oraz McDonald’s Standard, by sprostać wymaganiom i oczekiwaniom naszych Klientów.
https://www.winnickasalata.com/pl/