Jak się obudzisz, już wiesz — świeże ceny owoców i warzyw na dziś, u nas.

Kup teraz abonament!

Fasola nie byle jaka

2006-00-00 00:00

Zakłady przetwórcze i chłodnie przywiązują dużą wagę do jakości skupowanego surowca. Tymczasem podniesienie wartości tego warzywa wymaga systematycznej współpracy z producentami i doradztwem.

Wiąże się także z wprowadzaniem nowych, lepszych i plenniejszych odmian (bardziej przydatnych w przetwórstwie).

Jakość produktu odgrywa kluczową rolę w eksporcie na rynek niemiecki. Zrozumiałe więc, że przemysł najwyżej ceni dobrą fasolę, zbieraną ręcznie. To oczywiście znajduje odzwierciedlenie w stosunkowo wyższych cenach skupu.
Podporządkowanie się jakościowym standardom stwarza szansę utrzymania swojej pozycji w eksporcie mrożonej fasoli na Zachód.



Źródło: fresh-market.pl

Zobacz więcej: Fasolka

Dodaj komentarz
Możliwość komentowania dostępna tylko dla użytkowników z wykupionym abonamentem