Jakość ma znaczenie
2007-06-06 00:00
Opady z początku czerwca wprawiły producentów w dobry nastrój. Deszcze uzupełniły wodę w glebie, więc ryzyko wystąpienia suszy fizjologicznej, która miała miejsce
czytaj dalej
Owoce - warunki przechowywania
0000-00-00 00:00
PRODUKT
TEMPERATURA
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
Względna powietrza % OKRES
PRZECHOWYWANIA Arbuzy 10-12 90 2-3 tygodnie Awokado niedojrzałe 5,5-8 85-90 3-4 czytaj dalej
Stopnie Celsjusza WILGOTNOŚĆ
Względna powietrza % OKRES
PRZECHOWYWANIA Arbuzy 10-12 90 2-3 tygodnie Awokado niedojrzałe 5,5-8 85-90 3-4 czytaj dalej
VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz: Każde
czytaj dalej
Zgodnie z rozporządzeniem Komisji nr 85 z 2004 roku, jabłka w opakowaniach muszą być oznakowane. Oznakowanie musi zawierać:
czytaj dalej
IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
Dla truskawek nie spełniających wymagań ustalonych dla danej klasy dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje dotyczące jakości i wielkości. Z uwagi na
czytaj dalej
II. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE JAKOŚCI - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
Celem standardu jest określenie wymagań jakościowych dla truskawek po ich przygotowaniu i zapakowaniu. A. Wymagania minimalne We wszystkich klasach jakości, uwzględniając
czytaj dalej
V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
A. Jednolitość Zawartość każdego opakowania powinna być jednolita i zawierać truskawki wyłącznie tego samego pochodzenia, tej samej odmiany i jakości. W klasie Ekstra
czytaj dalej
III. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE SORTOWANIA WEDŁUG WIELKOŚCI - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
Wielkość truskawek określa się największą poprzeczną średnicą owocu. Truskawki powinny mieć następujące wielkości minimalne: Klasa Ekstra: 25 mm, Klasa I i II: 18 mm. Nie ma
czytaj dalej
I. OKREŚLENIE PRODUKTU - TRUSKAWKI
0000-00-00 00:00
Przedmiotem standardu jakości handlowej są truskawki odmian uprawnych Fragaria L., dostarczane konsumentom w stanie świeżym. Standard nie obejmuje truskawek przeznaczonych do
czytaj dalej