Ceny warzyw
Potrzebujesz produktu i celu, aby osiągnąć prawdziwą innowację.
2024-05-20 00:00
W ostatniej edycji Think Fresh (kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji) próbowaliśmy pobudzić sektor owocowo-warzywny do zmiany podejścia do rynku, proponując nową wersję 4P Marketingowego Mixu, która skupiała się bardziej na kluczowych kwestiach w łańcuchu dostaw.
czytaj dalej
Od 21 maja jesteśmy znów do Państwa dyspozycji i dostarczamy aktualne wiadomości dotyczące owoców i warzyw z branży świeżych produktów spożywczych.
czytaj dalej
Earth & Wheat dodaje mrożone przekąski z bananów do swoich zestawów z dziwnymi owocami i warzywami.
2024-05-17 13:00
Usługa abonamentu na jedzenie z nierównymi kształtami i nadwyżkami Earth & Wheat nawiązała partnerstwo z marką mrożonych przekąsek Pukpip, aby walczyć z marnowaniem bananów i nawiązać kontakt z zrównoważonymi sprzedawcami.
czytaj dalej
Sprzedawca owoców i warzyw zdyskwalifikowany z powodu nadużyć związanych z pożyczką Covid
2024-05-17 10:00
Dyrektor sklepu z owocami i warzywami, który nieprawidłowo zainwestował ponad połowę pożyczki Covid na giełdzie, zamiast przeznaczyć ją na swoje przedsiębiorstwo, został zdyskwalifikowany i zobowiązany do zwrotu pieniędzy.
czytaj dalej
Dostępność młodej kapusty białej na polskim rynku rośnie, ale nie jest to wzrost gwałtowny. A nawet można zaryzykować stwierdzenie, że jest to dość wolny przyrost podaży. Jak się to przekłada na hurtowe ceny tego warzywa?
czytaj dalej
Ceny młodych ziemniaków w niepokojąco dynamicznym trendzie
2024-05-17 07:51
Dostęp tylko dla
osób z abonamentem
osób z abonamentem
Ceny polskich młodych ziemniaków utrzymują się w wyraźnym trendzie. Dynamika tego trendu niepokoi wielu producentów, którzy zastanawiają się, co będzie dalej – w regularnym sezonie handlowym. Jakie dziś są ceny młodych ziemniaków w polskim hurcie?
czytaj dalej
Nowo otwarta instalacja do przechowywania warzyw o pojemności 8 000 ton na Dalekim Wschodzie Rosji.
2024-05-17 00:00
W Buriacji została otwarta nowa hala magazynowa na warzywa o pojemności 8000 ton. Obiekt ten, jeden z największych na Dalekim Wschodzie Rosji, został utworzony przez wiodącą regionalną firmę rolniczą "Garantia-2", która jest prominentnym producentem ziemniaków i warzyw.
czytaj dalej
"97% owoców i warzyw testowanych w Kalifornii jest wolnych od nielegalnych pozostałości pestycydów"
2024-05-17 00:00
Nowo opublikowane dane Departamentu Regulacji Pestycydów Kalifornii (DPR) pokazują, że 97% próbek świeżych owoców i warzyw zebranych i przebadanych nie zawiera nielegalnych pozostałości pestycydów. Rocznikowy raport monitoringu pozostałości pestycydów w Kalifornii z 2022 roku zawiera informacje na temat 3 281 produktów rolnych.
czytaj dalej
Julietta - sweet name, but merciless against gray mold. Julietta - słodkie imię, ale bezlitosne wobec szarej pleśni.
2024-05-17 00:00
Julietta to fungicyd oparty na żywych drożdżach, który jest dostępny na rynku od 3 lat. Został wprowadzony do programu ochrony owoców jagodowych oraz warzyw. Główne cechy Julietty to:
1. Biologiczna kontrola chorób grzybowych - Julietta działa poprzez konkurencję o przestrzeń i składniki odżywcze z patogenami grzybowymi, co prowadzi do redukcji ich populacji.
2. Bezpieczeństwo dla ludzi i środowiska - jako środek biologiczny, Julietta jest bezpieczna dla użytkowników, a także niezagrażająca dla środowiska naturalnego.
3. Skuteczność - Julietta pozwala na efektywną ochronę roślin przed chorobami grzybowymi, co przekłada się na zwiększenie plonów.
4. Łatwość użycia - preparat Julietta jest łatwy w aplikacji, co ułatwia jego stosowanie w praktyce rolniczej.
Aby skutecznie używać Julietty, zaleca się jej aplikację zgodnie z zaleceniami producenta, uwzględniając dawkowanie i częstotliwość stosowania dostosowane do konkretnego gatunku roślin. Jest to ważne dla osiągnięcia optymalnych rezultatów w ochronie roślin przed chorobami grzybowymi. Dlatego Julietta jest popularnym wyborem wśród producentów owoców jagodowych i warzyw ze względu na swoją skuteczność, bezpieczeństwo oraz łatwość użycia. czytaj dalej
1. Biologiczna kontrola chorób grzybowych - Julietta działa poprzez konkurencję o przestrzeń i składniki odżywcze z patogenami grzybowymi, co prowadzi do redukcji ich populacji.
2. Bezpieczeństwo dla ludzi i środowiska - jako środek biologiczny, Julietta jest bezpieczna dla użytkowników, a także niezagrażająca dla środowiska naturalnego.
3. Skuteczność - Julietta pozwala na efektywną ochronę roślin przed chorobami grzybowymi, co przekłada się na zwiększenie plonów.
4. Łatwość użycia - preparat Julietta jest łatwy w aplikacji, co ułatwia jego stosowanie w praktyce rolniczej.
Aby skutecznie używać Julietty, zaleca się jej aplikację zgodnie z zaleceniami producenta, uwzględniając dawkowanie i częstotliwość stosowania dostosowane do konkretnego gatunku roślin. Jest to ważne dla osiągnięcia optymalnych rezultatów w ochronie roślin przed chorobami grzybowymi. Dlatego Julietta jest popularnym wyborem wśród producentów owoców jagodowych i warzyw ze względu na swoją skuteczność, bezpieczeństwo oraz łatwość użycia. czytaj dalej
Andaluzja: konieczność zapisów lustrzanych
2024-05-17 00:00
Radca Ramón Fernández-Pacheco docenił prowincję Almería jako „autentyczne światowe centrum produkcji owoców i warzyw wysokiej jakości”. Szef resortu Rolnictwa, Rybołówstwa, Wody i Rozwoju Obszarów Wiejskich wyraził tę opinię w piątek.
czytaj dalej
Nowy projekt dotyczący gospodarki odpadami w La Unión
2024-05-17 00:00
La Unión, firma będąca punktem odniesienia w handlu owocami i warzywami, prezentuje swój nowy projekt współpracy mający na celu zrównoważone zarządzanie odpadami i promowanie swojej strategii […]
czytaj dalej
Klienci otrzymują wiele korzyści z oddziaływania roślin i natury. Wiele z tych korzyści zostało uznanych przez społeczność naukową, a rośliny są wykorzystywane do łagodzenia stresu i poprawy zdrowienia (np. terapia ogrodnicza). Gdy rozważamy rośliny jadalne lub produkujące plony żywnościowe,...
czytaj dalej
JD.com: Wyniki za pierwszy kwartał 2024 roku
2024-05-17 00:00
Broc-star: Fenomenalne warunki wzrostu sprawiają, że brokuły kwitną, a ceny spadają o ponad 30%. Foodstuffs North Island donosi: "Być może jednym z naszych najbardziej wszechstronnych warzyw, z 15 mln główek sprzedanych w sklepach Foodstuffs North Island każdego roku, brokuły są na najlepszej drodze, by stać się gwiazdą wieczoru na talerzu."
czytaj dalej
Ocena skutków majowych przymrozków dla ukraińskiej hortikultury.
2024-05-17 00:00
W następstwie majowych przymrozków plantacje owoców i warzyw na Ukrainie stanęły przed szeregiem wyzwań. Od 9 maja do chwili obecnej, nocne temperatury spadły poniżej zera w większości kraju, powodując poważne szkody w tych kluczowych sektorach rolniczych.
czytaj dalej
Macfrut 2024: entuzjastyczna odpowiedź
2024-05-17 00:00
Entuzjazm wystawców potwierdza, że Macfrut jest międzynarodowym wydarzeniem w sektorze sadowniczo-warzywnym. Przez trzy dni w Rimini Expo Centre odwiedziło je 56 200 gości.
czytaj dalejOd Zucchiolo, aż do ogonka liścia.
2024-05-17 00:00
Firma Unica, Beyond Seeds oraz szef kuchni Tony García zorganizowali w tym tygodniu degustację tapas w Almerii, gdzie główną rolę odegrał Zucchiolo. Ta nowa warzywna odmiana zdobyła "Oscara" innowacji w branży sadowniczo-warzywnej.
czytaj dalej
Analitycy analizują wpływ majowych przymrozków na uprawy borówki amerykańskiej i malin.
2024-05-17 00:00
Analitycy EastFruit starannie oceniają rozmiar szkód wyrządzonych plantacjom owoców i warzyw przez niedawne przymrozki na Ukrainie. Aby uzyskać przegląd wstępnej oceny, zapraszamy do zapoznania się z pierwszym segmentem naszego raportu. Warto zauważyć, że od 9 maja tego roku nocne temperatury oscylują
czytaj dalej
Skutki majowych przymrozków dla upraw borówek i malin na Ukrainie
2024-05-17 00:00
Analitycy EastFruit starannie oceniają stopień zniszczeń, jakie wyrządziły mrozy na uprawach owoców i warzyw na Ukrainie. Aby zapoznać się z ogólnym zarysem wstępnej oceny, prosimy zajrzeć do pierwszego segmentu naszego raportu. Warto zauważyć, że od 9 maja bieżącego roku, nocne temperatury
czytaj dalej
Wpływ obchodzenia się z pomidorami na świeżość i jędrność
2024-05-17 00:00
W supermarkecie konsumenci oceniają jakość owoców i warzyw, zwracając uwagę na różne cechy, takie jak kolor, jędrność i świeżość. Ale jak konsumenci oceniają świeżość i jędrność pomidorów w domu podczas ich przygotowywania i spożywania? Jakie czynności są podejmowane w tej sytuacji?
czytaj dalej
Owoce i warzywa zajmują ponad jedną trzecią koszyka zakupowego.
2024-05-17 00:00
Produkty świeże (owoce i warzywa, mięso, ryby i owoce morza, jaja, chleb i wędliny) stanowią już prawie połowę (41,3%) rocznych wydatków na jedzenie w andaluzyjskich rodzinach. Tak [...].
czytaj dalej